
Τουρκικό ΥΠΕΞ – Τεχνητές συμμαχίες από την Ελλάδα – Προσπαθεί να μας ανταγωνιστεί σε κάθε ζήτημα
Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα
Τη δυσκολία του να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανέλιξης της ελληνικής διπλωματίας στο διεθνές πεδίο έδειξε για μια ακόμη φορά η Αγκυρα, όταν προσπάθησε να απαντήσει σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Δένδιας.
Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που υποτίθεται ότι παίζει η Τουρκία στην περιοχή.
«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή» ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.
«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία» ισχυρίστηκε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε:
«Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο




