Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτικές φαντασιώσεις - Πότε το μυαλό των γυναικών παίζει «βρώμικα»

Ερωτικές φαντασιώσεις – Πότε το μυαλό των γυναικών παίζει «βρώμικα»

Οι ερευνητές ζήτησαν από 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες χωρίς σχέση, κυρίως φοιτήτριες, να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των φαντασιώσεών τους για ένα μήνα

Οι γυναίκες έχουν εδώ και καιρό κατοχυρώσει το… δικαίωμα στις ερωτικές φαντασιώσεις. Πότε όμως αυτές είναι πιο έντονες για μια γυναίκα; Πώς η ερωτική επιθυμία και η ερωτική φαντασίωση σχετίζονται με την γονιμότητα;

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Lethbridge στον Καναδά που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών αυξάνονται κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους.

Σε αρκετά μεγάλο ποσοστό οι γυναίκες που ερωτήθηκαν ανέφεραν ακόμα ότι τις γόνιμες μέρες του μήνα υπάρχει πιο συχνή η παρουσία ανδρών.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες χωρίς σχέση, κυρίως φοιτήτριες, να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των φαντασιώσεών τους για ένα μήνα.

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη ανέφεραν κατά μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις ανά ημέρα. Τις μέρες της ωορρηξίας όμως παρατηρήθηκε ότι οι φαντασιώσεις ήταν 1,3 ημερησίως.

Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης ότι αυτές οι φαντασιώσεις ήταν πιο διεγερτικές συγκριτικά με τις φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια των μη γόνιμων ημερών.

Μάλιστα κατά τις μέρες της ωορρηξίας το ποσοστό παρουσίας ανδρών στις φαντασιώσεις των γυναικών έφτασε στο 96% δείχνοντας πως οι ορμόνες της γονιμότητας επηρεάζουν τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα των γυναικών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024