Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπογεννητικότητα - Γιατί οι Αμερικανοί δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Υπογεννητικότητα – Γιατί οι Αμερικανοί δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Επιλογή, οικονομική ανασφάλεια και στο βάθος κλιματική αλλαγή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν τους Αμερικανούς στο να μην κάνουν παιδιά

Η υπογεννητικότητα κυριαρχεί σε όλον τον δυτικό κόσμο με έρευνα να δείχνει ότι ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ενηλίκων στις ΗΠΑ που δεν είναι ήδη γονείς λένε ότι πιθανότατα δεν θα κάνουν παιδιά, επικαλούμενοι λόγους όπως η απάθεια, η οικονομική αστάθεια ή η έλλειψη συντρόφου.

Μια νέα έρευνα από το Pew Research Center διαπίστωσε ότι το 44% των μη γονέων ηλικίας 18 έως 49 ετών λένε ότι δεν είναι πολύ πιθανό, ή καθόλου πιθανό, να αποκτήσουν παιδιά κάποια μέρα, μια αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων από το 37% που είπε το ίδιο το 2018.

Η έρευνα δεν προοιωνίζεται καλά νέα για αντιστροφή της πτωτικής τάσης στα ποσοστά γονιμότητας στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν δεχθεί πλήγμα από τη δημόσια υγεία και την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Τα στοιχεία

Ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στη χώρα μειώθηκε κατά 4% σε περίπου 3,6 εκατομμύρια το 2020, τη μεγαλύτερη μείωση από το 1973, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το υπογεγραμμένο νομοσχέδιο για τις κοινωνικές δαπάνες του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο πέρασε από τη Βουλή την Παρασκευή, σηματοδότησε μια δραματική στροφή προς την ενίσχυση της υποστήριξης για οικογένειες με παιδιά μετά από δεκαετίες κρατικών επιδομάτων που στρέφονταν προς τους ηλικιωμένους.

Περίπου το ένα τρίτο των δαπανών του νομοσχεδίου των 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αφιερώνεται στην ενίσχυση των οικογενειών μέσω άμεσων πληρωμών σε μετρητά, επιδοτούμενης παιδικής μέριμνας και καθολικού προνηπίου για παιδιά τριών και τεσσάρων ετών, ώστε να μειωθούν τα έξοδα που σχετίζονται με την απόκτηση παιδιών.

Οι παράγοντες

Αν και οι λόγοι για τους οποίους δεν έχουν παιδιά ποικίλλουν, ο κύριος λόγος τον οποίον αναφέρουν είναι απλώς ότι δεν θέλουν. Άλλοι λόγοι που αναφέρονται περιλαμβάνουν ιατρικούς σε ποσοστό 19% και οικονομικούς στο 17%. Περίπου το 15% αναφέρει την έλλειψη συντρόφου, το 10% είπε ότι ήταν η ηλικία του συντρόφου τους και το 9% κατηγόρησε την κατάσταση του κόσμου.

Περίπου ένας στους 20 αναφέρει περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, ως τον λόγο πίσω από την επιθυμία τους να μην κάνουν παιδί.

Μεταξύ των ενηλίκων κάτω των 40 ετών που είναι ήδη γονείς, περίπου το ένα τέταρτο δεν αναμένει να κάνει περισσότερα παιδιά λόγω του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται, ενώ τρεις στους 10 λένε ότι είναι πολύ μεγάλοι.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 18-24 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 3.866 ενήλικες στις ΗΠΑ ηλικίας 18 έως 49 ετών.

Sports in

Χαμός στη Euroleague: Κορυφαίος διαιτητής «πιάστηκε» να κλέβει κολόνια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, να «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει κολόνια από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024