Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο του Μαρτίνς και το ψυχολογικό βάρος που κουβαλά ο Γιαννίκης

Το σχέδιο του Μαρτίνς και το ψυχολογικό βάρος που κουβαλά ο Γιαννίκης

Για την ΑΕΚ είναι ένα ματς επιβεβαίωσης, για τον Ολυμπιακό είναι ένα ματς στο οποίο κρίνονται τρεις βαθμοί

Ύστερα από τρία χρόνια αγωνιστικής ανυποληψίας η ΑΕΚ επιχειρεί να μπει ξανά στο κάδρο των διεκδικητών του τίτλου. Με άλλα λόγια, να ξορκίσει το κακό που τη βρίσκει τέτοιον καιρό, δηλαδή να βγαίνει εκτός διεκδίκησης πριν πιάσουν τα χοντρά κρύα. Σε ένα ντέρμπι δοκιμάστηκε μέχρι τώρα η Ένωση και απέτυχε οικτρά. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα την έκανε φύλλο και φτερό σκορπίζοντας αμφιβολίες για την ικανότητά της να διαχειρίζεται ψυχολογικά τέτοιους αγώνες. Αυτές οι αμφιβολίες δε διαλύθηκαν ούτε στο ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση δεν έπεισε για την ανωτερότητά της. Κάθε άλλο…

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμφωνούν πως φέτος η Ένωση βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο. Αυτό προκύπτει όχι τόσο από κάποια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα όσο από την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών της, όπως ο Στάνκοβιτς, ο Τσούμπερ και ο Αραούχο. Ως σύνολο χρειάζεται να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμα ώστε να μην υπάρχουν έντονες μεταπτώσεις απόδοσης κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Εννοείται πως θα ήταν παράλογο να απαιτηθεί από τον Αργύρη Γιαννίκη να το πετύχει αυτό μέσα στο σκάρτο ενάμιση μήνα που είναι στον πάγκο της νέας ομάδας του.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως και σαράντα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ θα προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Κυριακής. Θα το κάνουν με την αυτονόητη προσδοκία να αποδείξει η ομάδα τους πως αυτήν τη χρονιά θα το πάει μέχρι τέλους. Για να γίνει αυτό, η Ένωση θέλει νίκη και μόνο. Για ήττα ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Μένει έξι βαθμούς πίσω και τρέχα γύρευε. Κατά συνέπεια υπάρχει άγχος σε αυτό το ντέρμπι, κι αυτό βαραίνει τους παίκτες του Γιαννίκη. Ενδεχομένως να βαραίνει και τον ίδιον έναντι του μπαρουτοκαπνισμένου Μαρτίνς, που δεν ιδρώνει το αυτί του όταν καλείται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ίσα ίσα…

Ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει αποδώσει ακόμα τα αναμενόμενα οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και πάει στο ΟΑΚΑ προπορευόμενος και αήττητος. Έχει μεγαλύτερη καταπόνηση εξαιτίας των περισσότερων αγώνων και των περισσότερων διεθνών, αλλά και πείρα στη διαχείριση τέτοιων αγώνων. Πείρα που αφορά και αυτούς που θα παίξουν αλλά και τον πάγκο του. Ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική του, να προσαρμόσει το παιχνίδι του στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αν και θεωρητικά θα μπορούσε να παίζει για δύο αποτελέσματα. Ψηλά θα βγει για να πρεσάρει και να κλέψει την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Στο βαθμό που οι δύο Καμαρά και ο Μασούρας δεν εμφανιστούν καταπονημένοι, το σχέδιο του Μαρτίνς θα έχει περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί από το όποιο σχέδιο του Γιαννίκη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024