Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία - Για δεύτερη χρονιά απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά

Ολλανδία – Για δεύτερη χρονιά απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά πολλοί Ολλανδοί ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους για να γιορτάσουν το νέο έτος.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα απαγορευτεί η ρίψη πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μια παράδοση που προκαλεί πολλούς τραυματισμούς κάθε χρόνο, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στα όριά τους λόγω της πανδημίας.

Την Πρωτοχρονιά πολλοί Ολλανδοί ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους για να γιορτάσουν το νέο έτος. «Όπως και πέρσι, η πώληση και η ρίψη πυροτεχνημάτων θα απαγορευτούν» ανέφερε η κυβέρνηση.

Μερικό λοκντάουν

Την περασμένη εβδομάδα η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό λοκντάουν, επιβάλλοντας μια σειρά υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, καθώς καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19. Σήμερα ανακοινώθηκαν σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Θα κλείνουν στις 20:00

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα τροφίμων, όπως τα σουπερμάρκετ, θα κλείνουν στο εξής στις 20.00 ενώ τα υπόλοιπα μαγαζιά στις 18.00.

«Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται τάχιστα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελαφρύνουμε την πίεση» που δέχεται ο τομέας της υγείας, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Πάνω από 1.300 στα νοσοκομεία

Το 2019 περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα από πυροτεχνήματα. Μετά την απαγόρευση, πέρσι, ο αριθμός αυτών των τραυματισμών μειώθηκε κατά 70%.

Η απαγόρευση αφορά μόνο ιδιώτες. Οι δήμοι μπορούν να οργανώσουν θεάματα με ρίψη πυροτεχνημάτων, προσφεύγοντας στις υπηρεσίες επαγγελματιών.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024