Ποια κράτη προστέθηκαν στη μαύρη - ή μάλλον στην κόκκινη - λίστα του CDC

Με την Ευρώπη να μετατρέπεται σε επίκεντρο της πανδημίας, δεν είναι παράξενο που όλο και περισσότερες χώρες αποτρέπουν τους πολίτες τους από το να την επισκεφθούν.

Ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ που, αν και δεν τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο κινδύνου όλα τα κράτη της ηπείρου, αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν τέσσερα ακόμη στη λίστα των απαγορευμένων προορισμών του CDC. Ήταν και οι μοναδικές χώρες που προστέθηκαν από όλο τον πλανήτη.

Το CDC επέκτεινε τη λίστα των προορισμών επιπέδου 4 για να προσθέσει την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία και το Γκέρνσεϊ, μια κτήση του βρετανικού Στέμματος. Συνολικά, το CDC αποτρέπει τους Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Το επίπεδο κινδύνου 4 ορίζεται όταν μια χώρα καταγράφει περισσότερα από 500 νέα κρούσματα ανά 28 ημέρες ανά 100.000 άτομα.

Το CDC αξιολογεί αυτή την κατάσταση ως «πολύ υψηλού» ρίσκου και προτρέπει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή, 81 χώρες βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, ενώ αν συμπεριλαμβάνονταν και οι… ΗΠΑ στην καταμέτρηση, θα ήταν 82.

Η Ελλάδα έχει κατηγοριοποιηθεί επίσης στο «επίπεδο 4» εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr