Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο - Ανακλήθηκε η τιμωρία στον στρατιώτη που συμμετείχε στην πορεία

Πολυτεχνείο – Ανακλήθηκε η τιμωρία στον στρατιώτη που συμμετείχε στην πορεία

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η απαράδεκτη ποινή που είχε επιβληθεί στον στρατιώτη επειδή συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου ανακλήθηκε μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε αυτές τις μέρες

Η ποινή που είχε ανακοινωθεί στον καταδρομέα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο επειδή συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου, ανακλήθηκε μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης από δεκάδες στρατιώτες, πολιτικές οργανώσεις, κινήσεις Ειρήνης και απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι μεθοδεύσεις έπεσαν στο κενό μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων αναφέρει ότι «οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις που επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με διάφορους τρόπους, έπεσαν στο κενό μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε στον στρατιώτη.

Οι άκρως αντιδραστικές απόψεις που αναπαράγονται από χθες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του τόπου μας για τις οποίες ο λαός ξεσηκώθηκε πριν 48 χρόνια στο Πολυτεχνείο. Απάντηση σε όλους αυτούς δίνουν και τα στρατευμένα παιδιά του λαού με την καταδίκη και τους αγώνες τους», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει:

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι νέοι στρατευμένοι που τίμησαν το Πολυτεχνείο, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, και τα επίκαιρα σήμερα συνθήματά του για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ», «ΈΞΩ το ΝΑΤΟ». Οι νέοι στρατευμένοι πρέπει να γνωρίζουν πως παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν άποψη, σκέψη και να τις εκφράζουν.

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη συνέχισης της πάλης

Επιβεβαιώνεται και με αυτά τα γεγονότα η ανάγκη συνέχισης της πάλης και της διεκδίκησης από το λαό, τη νεολαία και τους στρατευμένους ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να κλείσουν οι ξένες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και τον λαό σε στόχο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούν σήμερα τη θητεία τους έχουν κάθε λόγο να πιστέψουν στη δύναμή τους, αφού οι ίδιοι είναι παιδιά του εργαζόμενου λαού που όσες φορές μέχρι σήμερα χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του το κατάφερε με τους αγώνες του.

Οι στρατιώτες έχουν αξίες και ιδανικά για μια αξιοπρεπή θητεία, όπως και για τη ζωή τους, και αυτά πρέπει να τα υπερασπίζονται διεκδικώντας τα και μέσα στα στρατόπεδα με «όπλο» τους την αλληλεγγύη και το κεφάλι ψηλά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024