
Η Μπάρτσα «λύγισε» την ΤΣΣΚΑ (81-73)
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 81-73 και σημείωσε την 8η νίκη της στην Ευρωλίγκα – Έπεσε στο 5-5 η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.
Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Final Four, η Μπαρτσελόνα κράτησε αλώβητη την έδρα της, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 81-73, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 8-2. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους αν και βρέθηκε στο -7 με την λήξη της τετάρτης περιόδου, έκανε την ανατροπή και έφτασε σε μία ακόμη νίκη που την επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Αρμάνι και Ρεάλ.
Κορυφαίοι για τους Μπλαουγκράνα οι Μίροτιτς (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Γιοκουμπάιτις (11 πόντοι) και Καλάθης (10 πόντοι, 7 ασίστ), με τον Έλληνα γκαρντ να αποχωρεί από το παρκέ, με πρόβλημα τραυματισμού.
Από την άλλη για την ρωσική ομάδα ξεχώρισαν οι Βόιγκτμαν (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Σενγκέλια (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ επέστρεψε και στην δράση και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στην αρχή της χρονιάς.
Οι Μπλαουγκράνα, αν και ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας την διαφορά στο +11, είδαν την ρώσικη αρκούδα να πραγματοποιεί, ανατρέποντας τα δεδομένα και να κάνουν επιμέρους 13-33, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αφυπνίστηκαν, έσφιξαν την άμυνα τους και έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση έκαναν ανατροπή στην… ανατροπή για το τελικό 81-73.
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
