Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή F-16 - Επικοινωνία Σακελλαροπούλου - Παναγιωτόπουλου

Συντριβή F-16 – Επικοινωνία Σακελλαροπούλου – Παναγιωτόπουλου

Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας κατά την προσγείωση μετά την εκπαιδευτική πτήση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

Κάηκε ολοσχερώς

Υπενθυμίζεται ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας κατά την προσγείωση μετά την εκπαιδευτική πτήση. Ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με επιτυχία και είναι καλά στην υγεία του.

 Σύμφωνα με πληροφορίας, το F-16 κάηκε ολοσχερώς, καθώς ο κινητήρας του πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος. Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

O πιλότος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024