Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ingeborg Beugel - Παρούσα στο Πολυτεχνείο πριν πει «αντίο» - Φεύγω από την Ελλάδα επειδή δέχομαι απειλές

Ingeborg Beugel – Παρούσα στο Πολυτεχνείο πριν πει «αντίο» – Φεύγω από την Ελλάδα επειδή δέχομαι απειλές

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, που μένει μόνιμα στην Ύδρα, λίγο πριν αποχαιρετήσει τη χώρα μας μίλησε στο Anadolu και τόνισε ότι έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους.

Ingeborg Beugel, η Ολλανδή δημοσιογράφος που ήταν η πρωταγωνίστρια της έντασης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στο Μαξίμου, φεύγει από την Ελλάδα καθώς δέχεται απειλές.

Πριν να αποχωρήσει όμως, πήρε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης στο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, παραχώρησε συνέντευξη στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Αθήνα. Σε αυτή επανέλαβε ότι δε νιώθει ασφάλεια στην Ελλάδα και τόνισε ότι κινδυνεύει.

«Να εντοπιστούν οι δράστες»

Στο άρθρο του Anadolu σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η κυρία Beugel μάς είπε ότι, ύστερα από το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν με ένταση τις επιθέσεις που δέχεται και παροτρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες αυτών των ενεργειών εις βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, οι RSF κρίνουν ότι «είναι απαράδεκτο το να αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια δημοσιογράφος υφιστάμενη φραστική και σωματική βία»».

«Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο»

Η Ingeborg Beugel, που μένει μόνιμα στην Ύδρα, νωρίτερα είχε μιλήσει στο nu.nl. Περιέγραψε ότι οι συνθήκες της ζωής της δυσκόλεψαν πολύ μετά το περιστατικό, το οποίο έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ισχυρίζεται η ίδια, το βράδυ μετά τη συνέντευξη Τύπου δέχθηκε επίθεση με πέτρα από άγνωστο σε δρόμο μετά από επίσκεψή της σε μαγαζί, φορώντας μάλιστα το κόκκινο καπέλο που είχε γίνει ήδη viral.

«Ένας άνδρας μου πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο και με προέτρεψε να πάω στην Τουρκία. Η πέτρα με βρήκε στο μέτωπο. Έπαθα σοκ και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι μου», τόνισε η Beugel.

H δημοσιογράφος υποστήριξε επίσης ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές και γι’ αυτό προτιμά να αποχωρήσει. «Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα και τα έκανα».

Η Beugel θυμίζουμε ότι είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψεύδεται για τις επανοπροωθήσεις των προσφύγων. Αν και μπήκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας δηλώνει ότι φεύγει από την Ελλάδα αλλά θα επιστρέψει.

«Η ζωή είναι στην Ελλάδα και έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω», λέει.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024