Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλη η Εφές του Παναθηναϊκού, άλλη του Ολυμπιακού

Άλλη η Εφές του Παναθηναϊκού, άλλη του Ολυμπιακού

Ποια Αναντολού Εφές θα εμφανιστεί στο παρκέ απέναντι στον Ολυμπιακό; Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ψάχνει ακόμα να βρει την σταθερότητα, με τον χρόνο ωστόσο να δουλεύει υπέρ της και τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό να ανήκει για τα καλά στο παρελθόν.

Τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού συνεχίζονται, με τους ερυθρόλευκους αυτή τη φορά να αντιμετωπίζουν την Αναντολού Εφές (17/11. 19:30) στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως για να έρθει η νίκη στη Τουρκία θα πρέπει οι παίκτες του να πιάσουν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης για να φύγουν με το πρώτο διπλό τη φετινή σεζόν στην ΕuroLeague, έχοντας μέχρι στιγμής τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μακριά από το ΣΕΦ.

Ωστόσο, με ποια Αναντολού Εφές θα κληθεί να κοντραριστεί ο Ολυμπιακός; Mε την ομάδα που ξεκίνησε με 0-4 την αγωνιστική περίοδο ή με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης της περασμένης σεζόν; Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν δεν παρουσιάζει μέχρι τώρα το πρόσωπο που την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά η ποιότητα και η συνοχή του ρόστερ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν αντίπαλο.

Ο Τούρκος προπονητής μπορεί να παραθέσει μια σειρά από δικαιολογίες στο τραπέζι για να αποδείξει πως το έργο του δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά δεν το κάνει καθώς οι απαιτήσεις του είναι πολύ υψηλές και στόχος του το back to back. Το αρχικό 0-4 έχει δώσει τη θέση του σε ένα 3-2 στους πέντε τελευταίους αγώνες, με το συνολικό 3-6 να τη φέρνουν 14η στη βαθμολογία.

Η εικόνα της είναι εμφανώς βελτιωμένη μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό,  καθώς ο Βασίλιε Μίσιτς αρχίζει σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και η Εφές δεν θα μοιάζει σε καμία των περιπτώσεων με την ομάδα που αντιμετώπισε τους πράσινους στο ΟΑΚΑ και έφυγε ηττημένη με 95-69 από το παρκέ. Ο Ολυμπιακός το γνωρίζει και η σημερινή αναμέτρηση θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Μίσιτς και Λάρκιν ακόμα ψάχνονται 

Βασίλιε Μίσιτς και Σέιν Λάρκιν αποτελούν το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην EuroLeague, με τη δική τους απόδοση να καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις και το τελικό αποτέλεσμα για την Αναντολού Εφές. Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα καλά για τους δύο superstars οι οποίοι ωστόσο θα γίνονται καλύτεροι με το πέρασμα του χρόνου.

Ο Σέρβος MVP μετρά 16.9 πόντους (43.9% δίποντα, 47.7% τρίποντα, 86.4% βολές), 2 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 28:01΄ συμμετοχής, αλλά την ίδια στιγμή υποπίπτει σε 3.9 λάθη ανά αγώνα, χαρίζοντας αρκετές κατοχές στους αντιπάλους του. Παράλληλα, έχει μείνει εκτός από δύο αγώνες εξαιτίας ενός τραυματισμού, με την καλύτερη του εμφάνιση να έρχεται την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (νίκη με 63-90), όπου 19 πόντους και 9 ασίστ, συλλέγοντας 28 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Διόσκουρος του Αμερικανός γκαρντ μετρά 12 πόντους (64.7% δίποντα, 94.4% βολές), 2,3 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, αλλά δεν έχει βρει ακόμα το… χέρι του έξω από τα 6,75 σουτάροντας με 25% στη σεζόν (10/40), ενώ υποπίπτει ταυτόχρονα σε 3 λάθη ανά παιχνίδι σε 28:45΄ μέσης συμμετοχής.

Το 3-2 και ο Ελάιζα Μπράιαντ

Το αρχικό 0-4 μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα για την Εφές, καθώς με μια ματιά στους αντιπάλους που έπρεπε να αντιμετωπίζει θα μας δούμε πως αυτοί δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι, αλλά ομάδες με υψηλές βλέψεις στην EuroLeague.

Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βιλερμπάν και Αρμάνι Μιλάνο επικράτησαν επί της Εφές στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια. Η αρχή έγινε με την Ούνιξ Καζάν, για να ακολουθήσουν δύο άνετες νίκες με Ζαλγκίρις Κάουνας (94-60) και Άλμπα Βερολίνου (63-90), οι οποίες διέκοψαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Παναθηναϊκό (95-69) και Ζενίτ (79-90).

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια η Αναντολού παρουσιάστηκε ενισχυμένη στο ρόστερ της, καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Ελάιζα Μπράιαντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει καταφέρει να γίνει πολύ νωρίς επιδραστικός στον τρόπο που αγωνίζεται η Εφές, βοηθώντας με το πολυδιάστατο τρόπο παιχνιδιού του, όντας χρήσιμος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Μπράιαντ έχει γίνει ο τρίτος πόλος της ομάδας πίσω από τους Μίσιτς και Λάρκιν, μετρώντας 10.2 πόντους (57.1% δίποντα, 30.8% τρίποντα, 77.8% βολές), 3.8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,6 κλεψιματα και 2,6 λάθη σε 23:16΄ συμμετοχής.

Με «σύμμαχο» και την πρόσφατη ιστορία

Η προϊστορία δεν παίζει μπάσκετ, αλλά από την άλλη οι αριθμοί δεν μπορούν να παραμεριστούν. Η Αναντολού Εφές έχει βρει το «κουμπί» του Ολυμπιακού στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για την EuroLeague, μετρώντας ισάριθμες νίκες, με τις τέσσερις μάλιστα να έρχονται με διψήφια διαφορά (76 – 53, 91 – 79, 67 – 86, 75 – 65), με το περσινό διπλό στο ΣΕΦ να έρχεται με 84-79.

Τελευταία νίκη των ερυθρόλευκων είναι τη σεζόν 2018-19 με 88-81, ενώ το τελευταίο διπλό ήρθε στις 22 Δεκεμβρίου 2017 με 58-61.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024