Το in.gr βρίσκεται στα Εξάρχεια και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν

Ένταση με πετροπόλεμο σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 της Τετάρτης στα Εξάρχεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της μεγαλειώδους και ειρηνικής πορείας για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 20 προσαγωγές και τουλάχιστον 6 συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 22:00 πραγματοποιήθηκε νέα έφοδος στην πλατεία.

Το in.gr βρίσκεται στα Εξάρχεια και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση στην οδό Στουρνάρη, όταν περίπου 10 άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο και πέταξαν πέτρες.

Η δήλωση Θεοδωρικάκου

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προέβη στην εξής δήλωση:

«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία. Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό όλους τους πολίτες, τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης».

Δεκάδες προσαγωγές έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς κι εκεί σημειώθηκαν επεισόδια, μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι προσαγωγές σημειώθηκαν στις πύλες του Αριστοτελείου τόσο επί της Εθνικής Αμύνης, όσο και μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή όπου άτομα ανάβουν φωτιές και πετούν μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα σημειώθηκε και επέμβαση ομάδας αστυνομικών της ασφάλειας σου προσήγαγαν στο χώρο μπροστά από το ΑΠΘ περίπου 6 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ από τη βόρεια πύλη εμπορευμάτων.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, με ρίψη μολότοφ να προκαλούν μικρές εστίες φωτιάς, οι οποίες ωστόσο πολύ γρήγορα έσβησαν.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παραμένει στο κέντρο, ελέγχοντας την κατάσταση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr