Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Novo Nordisk: Ο διαβήτης αυξάνεται κι αυτό πρέπει να αλλάξει

Novo Nordisk: Ο διαβήτης αυξάνεται κι αυτό πρέπει να αλλάξει

Δράσεις που ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν για τον σακχαρώδη διαβήτη, υποστηρίζει η Novo Nordisk με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα, συνοδεύουν τον σακχαρώδη διαβήτη που εξελίσσεται σε πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερα από 463 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο διεθνώς. Η συχνότητα του διαβήτη αυξάνεται, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και παρά το γεγονός ότι η ευαισθητοποίηση για τη νόσο αυξάνεται, η ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση πρέπει να ενισχυθούν.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι πολύ σημαντική. Ορίστηκε για πρώτη φορά το 1991, όμως το 2006 αναγνωρίστηκε ως επίσημη ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. Συμβολίζεται με έναν γαλάζιο κύκλο, το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Ο κύκλος συμβολίζει την ενότητα, το θετικό πνεύμα και τη δύναμη που χρειάζεται η αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ το γαλάζιο χρώμα συνδέεται με το χρώμα του ουρανού και της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Δράσεις κατά του διαβήτη

Τα παραπάνω επεσήμανε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Novo Nordisk Hellas. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε, ότι με αίσθημα ευθύνης συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021, υποστηρίζει τις δράσεις των Ομοσπονδιών, καθώς και πληθώρας Ενώσεων και Συλλόγων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, που θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα το μήνα Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, το οποίο έχει «ντυθεί» στα χρώματα της καμπάνιας «100 Insulin», θα προβάλει μηνύματα για την επέτειο των 100 ετών από την ανακάλυψη της Ινσουλίνης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού.

Ένα ακόμη γεγονός που σηματοδοτεί το μήνα Νοέμβριο, είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα της Αθήνας και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ως μαζικό και λαϊκό γεγονός, με τα δρομικά αγωνίσματα των 5χλμ, 10χλμ, αλλά πρωτίστως με την αυθεντική διαδρομή των 42 χλμ, από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων δρομέων.

Η Novo Nordisk Ηellas κορυφώνει τη δράση της στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη, και προβάλλει την ανάγκη για σωματική άσκηση, μέσα από το κορυφαίο δρομικό γεγονός της χώρας, τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στον αυθεντικό Μαραθώνιο

Η ομάδα “Run to Change Diabetes” της Novo Nordisk Hellas, συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2021, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ατόμων για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, μεταφέροντας το μήνυμα «ναι στην άσκηση, όχι στην καθιστική ζωή».

Με την ομάδα της Novo Nordisk Hellas να απαριθμεί περισσότερες από 600 συμμετοχές στις διαδρομές των 5 χλμ και 10 χλμ, αλλά και στην κλασσική διαδρομή των 42χλμ, με πολλά χαμόγελα και διάθεση μεταφέραμε το μήνυμα «ναι στην πρόληψη», «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή» γνωρίζοντας ότι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Με επικεφαλής της ομάδας “Run to Change Diabetes” το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου και το Running team της Novo Nordisk Hellas, τρέξαμε μαζί με το Running team της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen), τον αθλητή – πρεσβευτή της Novo Nordisk Νικόλαο Λαμπρούλη στα 42χλμ, τον αθλητή – πρεσβευτή Αλέξανδρο Χριστοδούλου στα 10 χλμ. και τον αθλητή – πρεσβευτή Ιβάν Μαυροθαλασσίτη στα 5χλμ., την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) με περισσότερους από 80 συμμετέχοντες, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), δημοσιογράφους του χώρου της υγείας, πολλούς φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας.

Δραστηριότητα για καλή ρύθμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ολύμπιος Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι: «Αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμα που μεταφέραμε σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή της ομάδας της Novo Nordisk Hellas στα δρομικά γεγονότα, με κορυφαίο το Μαραθώνιο, είναι απλό, αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:

  1. Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σχετιζόμενου Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.
  2. Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής.

Η συμμετοχή μας στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως αξίζει: Γυρίζοντας την πλάτη στην καθιστική ζωή!»

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas Μαίρη Καραγεώργου σημείωσε πως: «Εταιρική κοινωνική ευθύνη σημαίνει ένας συνεχής αγώνας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο με συμμετοχή και κυρίως με δράσεις που αποσκοπούν σε αυτό που όλοι μας ονομάζουμε “γενικότερο καλό”. Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και τους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί και στην Ελλάδα, προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Σακχαρώδης Διαβήτης. Οδηγούμε την αλλαγή για να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη και άλλα σοβαρά χρόνια νοσήματα»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024