Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδαυρος-Επενδύει στην εξωστρέφεια

Επίδαυρος-Επενδύει στην εξωστρέφεια

Η Επίδαυρος είναι γνωστή για πολλούς λόγους. Το αρχαίο θέατρο και το Ασκληπείο είναι οι βασικοί. Όμως η δημοτική Αρχή θεωρεί πως η ενδυνάμωση της τοπικής ταυτότητας είναι μια συνεχής διαδικασία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό τουριστικό περιβάλλον

Υπάρχουν άλλοι λόγοι εκτός του Αρχαίου θεάτρου και του Ασκληπιείου για να ταξιδέψει κάποιος στην Επίδαυρο; Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, Τάσο Χρόνη, υπάρχουν λόγοι και είναι αρκετοί.

Η παρουσία της Επιδαύρου στην διεθνή έκθεση  έκθεση Philoxenia 2021, είχε αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να επικοινωνήσει σε φορείς του τουρισμού, πως η Επίδαυρος είναι πολλά περισσότερα.

Να σημειώσουμε πως ο μικρός αριθμητικά,  αλλά με σοβαρό brand name Δήμος της Ανατολικής Πελοποννήσου ήταν η τιμώμενη περιοχή της κορυφαίας έκθεσης Τουρισμού.

Στην προσπάθεια αυτή τόσο η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος όσο και επαγγελματίες της περιοχής,  εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δυνατότητα που τους δόθηκε και προχώρησαν πολύ δυνατά στο κομμάτι της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αν σκοπός του Δήμου Επιδαύρου αποτελεί η αύξηση των ημερών παραμονής στην περιοχή ενός επισκέπτη με τα σημερινά δεδομένα και την ταύτιση του Δήμου κυρίως με το Φεστιβάλ, αυτό δεν επιτυγχάνεται. «Κατά την διάρκεια της έκθεσης και ως τιμώμενη περιοχή, επιδιώξαμε να δείξουμε σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο πως αξίζει να γνωρίσουν την «άλλη» Επίδαυρο, πέρα από το Φεστιβάλ και το Ασκληπιείο.

Τα 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και ο εορτασμός τους στις 9/1/2022 είναι ένα σημείο αναφοράς που θα αναδείξουμε.

Ακόμα όμως και το πολιτιστικό απόθεμα που υπάρχει στην περιοχή όπως η πρώτη τοξωτή γέφυρα της Ευρώπης στην Καζάρμα, η βυθισμένη πολιτεία, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια έγιναν γνωστοί σε ανθρώπους του Τουρισμού και όχι μόνο.

Η δυνατότητα παραμονής αρκετών ημερών στο Δήμο και ο συνδυασμός με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τις εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις όπως το να περπατήσεις δίπλα σε μνημεία, να κολυμπήσεις πάνω από αρχαία, να ψαρέψεις με ντόπιους αλιείς, να δεις πως καλλιεργούνται και μαζεύονται τα προϊόντα της Επιδαύριας Γής τα οποία μετά θα γευτείς, δείχνει την στροφή του τουριστικού προϊόντος της Επιδαύρου προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Δήμαρχος Τάσος Χρόνης.

Ο Δήμαρχος και στελέχη του δήμου, επιδίωξαν και πραγματοποίησαν συνεχής συναντήσεις με επαγγελματίες του Τουρισμού στην προσπάθεια τους να διαμορφώσουν μια νέα τοπική ταυτότητα χωρίς όμως να επισκιάσουν τους βασικούς πόλους έλξης της περιοχής. Στα πλαίσια επίσης της έκθεσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε και συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια,  τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτη,  την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα,  τ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ κ. Ποζρικίδη, πλήθος δημάρχων και αυτοδιοίκητων.

Μια περιοχή για να ανθίσει τουριστικά, δεν αρκεί να έχει φυσικές ομορφιές. Χρειάζεται ένα αφήγημα, μια ιστορία να περιγράψει. Επίσης, χρειάζονται και υποδομές. Υποδομές που να μπορούνε να στηρίξουν το αφήγημα. Στο κομμάτι αυτό, ο Δήμος κυνηγάει χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα ύδρευσης, βιολογικού καθαρισμού, έξυπνων εφαρμογών, οδοφωτισμού και άλλων μεγάλων έργων.

Η Δημοτική Αρχή είναι νέα. Και σε θητεία και ηλικιακά. Αυτό ταιριάζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις που απαιτούν μια προσαρμοστική στις αλλαγές δημοτική Αρχή. Ο σκοπός είναι ο επισκέπτης να ζήσει στην Επίδαυρο μερικές ημέρες, ώστε η τοπική οικονομία να επωφεληθεί. Χρειάζεται σαφώς σκληρή δουλειά για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Η Επίδαυρος μπορεί να αποτελέσει μακράς διαρκείας τουριστικό προορισμό αρκεί να αναβαθμίσει τις υποδομές της και παράλληλα να συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024