Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και μπήκε με το… αριστερό στα ATP Finals. Χάθηκε η μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος για τον Στέφανο, που θα τα δώσει όλα απέναντι στον Ρουντ για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Στέφανος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι, με τον Ρώσο στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ελληνα τενίστα να έχει τρεις ευκαιρίες για μπρέικ. Ο συμπατριώτης μας με την κλάση του «έσβησε» τα μπρέικ πόιντς του Ρούμπλεφ και μετά κόπων και βασάνων έκανε το 1-0.

Ο Αντρέι ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει προβλήματα και στο τρίτο γκέιμ. Ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να το «κλείσει» και να κάνει το 2-1 στο ματς, με τον Ρώσο να απαντάει για το 2-2.

Στο πέμπτο γκέιμ, μάλιστα, ο Ρούμπλεφ πέτυχε το μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έκανε το 4-2, με τον Στέφανο να μειώνει σε 4-3. Ο Αντρέι σερβίροντας εξαιρετικά έκανε το 5-3, με τον Τσιτσιπά να μειώνει 5-4 και να μένει ζωντανός στη διεκδίκηση του σετ. Ο Αντρέι, όμως, δεν πτοήθηκε και σερβίροντας για μια ακόμα φορά εξαιρετικά έκανε το 6-4 και το 1-0.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος και στο δεύτερο σετ, με τον Ελληνα τενίστα να σβήνει μπρέικ πόιντ του Ρούμπλεφ και να κάνει το 1-0. Ο Αντρέι ισοφάρισε σε 1-1, με τον Στέφανο μετά κόπων και βασάνων να κάνει το 2-1.

O Ρώσος απάντησε για το 2-2 και μάλιστα, όπως και στο πρώτο σετ, στο 5ο γκέιμ έκανε μπρέικ και προηγήθηκε 3-2. Στη συνέχεια ο Ρούμπλεφ σέρβιρε και παρά το γεγονός ότι το γκέιμ πήγε στην ισοπαλία (40-40), ο Αντρέι κατάφερε να το κλείσει και να κάνει το 4-2.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 4-3, με τον Ρούμπλεφ, ωστόσο, να κάνει εύκολα το 5-3 και να φτάνει ένα βήμα από τη νίκη. Ο Ελληνας τενίστας μείωσε εκ νέου σε 5-4, με τον Αντρέι όμως να σερβίρει σωστά και να κάνει το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Ο Ρώσος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο.4 του κόσμου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά από την άλλη να μπαίνει με το… αριστερό στη φετινή διοργάνωση.