Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα θέρμανσης – Για πρώτη φορά θα δοθεί και στους χρήστες τηλεθέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης – Για πρώτη φορά θα δοθεί και στους χρήστες τηλεθέρμανσης

Μέχρι το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, στις 10 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλα τα νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν για πρώτη φορά φέτος και οι χρήστες τηλεθέρμανσης. Το μέτρο, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών αφορά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν την κατοικία τους σε Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα και Σέρρες.

Η κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας θα προβλέπει ότι τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ έως τις έως τις 30 Νοεμβρίου. Στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλοι όσοι είχαν λάβει το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2020-2021 ενώ μέχρι το τέλος του έτους το επίδομα θα χορηγηθεί και στους νέους δικαιούχους, δηλαδή στα νοικοκυριά που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες της πλατφόρμας myθέρμανση για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Η πλατφόρμα myθέρμανση θα “σηκώσει το βάρος” της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ύψους 168 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι είχαν λάβει και πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά θα εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021. Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων. Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυρά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης από τους δικαιούχους, καθώς και για αγορές καυσόξυλων ή πέλλετ από δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

  • Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
  • Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024