Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - «Ο Θεός ήθελε να την πάρει» λέει τώρα η μητέρα της 51χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και πέθανε

Θεσσαλονίκη – «Ο Θεός ήθελε να την πάρει» λέει τώρα η μητέρα της 51χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και πέθανε

Πρόκειται για ανθρώπους που ακόμα και μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παγιδευμένοι στους ιστούς των συνωμοσιολόγων, απεμπολούν το δικαίωμά τους στη σωτηρία...

Από αρνητές του κοροναϊού, μετατρέπονται σε… αρνητές της ίδιας τους της ζωής. Ο λόγος για τους ανθρώπους, οι οποίοι αρνούνται όχι μόνο να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας, αλλά ακόμα και να διασωληνωθούν, όταν η κατάσταση της υγείας τους φτάνει σε αυτό το σημείο.

Ακόμα και μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παγιδευμένοι στους ιστούς των συνωμοσιολόγων, απεμπολούν το δικαίωμά τους στη σωτηρία.

«Μην δεχθείς να διασωληνωθείς»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μόλις 51 ετών η ανεμβολίαστη γυναίκα που νοσηλευόταν επί 25 ημέρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έχασε τη ζωή της υπό το βάρος της πίεσης που δεχόταν από αρνητή, και ενώ ήδη βρισκόταν μέσα στην εντατική, να μην δεχτεί τη διασωλήνωση.

«Κύριε… είμαι Παπανικολάου. Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93 94. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Β πνευμονολογική Παπανικολάου 209 θάλαμος», έγραψε η ασθενής.

«Τι έπαθες; Υπέγραψε και φύγε, μη δεχτείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε κι ανάλαβε την ευθύνη», της απάντησε.

Ο αυτόκλητος γιατρός, αρνητής της πανδημίας αλλά και της ιατρικής επιστήμης όπως φαίνεται από τα παραπάνω μηνύματα, εργάζεται ως επόπτης υγείας σε κλιμάκιο που διενεργεί ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του κοροναϊού. Η γυναίκα, φαίνεται πως είχε επίγνωση της επικίνδυνης κατάστασης στην οποία είχε φτάσει ο οργανισμός της.

«- Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ καν να μιλήσω. Κι έχω ανάγκη από οξυγόνο. Κι ο σύζυγος είναι στο Ιπποκράτειο. Κι αυτός με οξυγόνο».

– Γιατί; Αν έχεις τις αισθήσεις σου, υπογράφεις και δε δέχεσαι, αναλαμβάνεις την ευθύνη».

Ακόμα και μετά τον θάνατό της, το περιβάλλον της 51χρονης παραμένει αμετανόητο. Όπως η καλόγρια μητέρα της, που επιμένει να πιστεύει ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστεί.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο. Όχι, το εμβόλιο δεν είναι καλό. Ήταν θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει», δήλωσε η μητέρα της θανούσας.

Δραπετεύουν από τα νοσοκομεία

Οι αρνητές ασθενείς του κοροναϊού έχουν φτάσει ακόμα και στο σημείο να δραπετεύουν, κυριολεκτικά, από τα νοσοκομεία.

«Πέταξε ασθενής τα σωληνάκια και έφυγε από το τμήμα. Τον βρήκαμε στα  παγκάκια ημιθανή», τόνισε ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που περιθάλπουν αρνητές ασθενείς του covid, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με απειλές για μηνύσεις κατά τη διάρκεια των ιατρικών πράξεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024