Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία - Ο Ζάεφ «επιβίωσε» της πρότασης μομφής - Σοβαρές καταγγελίες για απαγωγή βουλευτή

Βόρεια Μακεδονία – Ο Ζάεφ «επιβίωσε» της πρότασης μομφής – Σοβαρές καταγγελίες για απαγωγή βουλευτή

Στο τέλος μιας ημέρας η οποία σημαδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες για «απαγωγή» βουλευτή, η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή με τη διαδικασία να σταματά

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να προχωρήσει η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Στο τέλος μιας ημέρας η οποία σημαδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες για «απαγωγή» βουλευτή, η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή με τη διαδικασία να σταματά.

«Το πιο εγκληματικό καθεστώς στην Ευρώπης»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, έκανε λόγο για «εγκληματικό καθεστώς», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Η δημοκρατία σήμερα στη Μακεδονία ποδοπατήθηκε. Ένας βουλευτής απήχθη. Πρόκειται για το πιο εγκληματικό καθεστώς στην Ευρώπης. Κατασχέθηκαν τηλέφωνα βουλευτών, περιορίστηκαν βουλευτές σε αίθουσες. Το εγκληματικό καθεστώς θέλει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος. Η γρηγορότερη και πιο απλή λύση σε αυτή την κρίση είναι οι πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Από σήμερα η κυβέρνηση έχει 59 βουλευτές και το VMRO έχει 61. Υπάρχει ένας απαχθείς βουλευτής, τον οποίον ελπίζουμε να απελευθερώσουμε σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος.

Πρόκειται για τον βουλευτή του μικρού αλβανικού κόμματος BESA, Καστριότ Ρετζέπι, ο οποίος γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ.

«Αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Ως υπεύθυνος πολιτικός και βουλευτής δεν πήρα εύκολα αυτή την απόφαση, βάζοντας πάνω από το συμφέρον του λαού και της πολιτείας. Το κράτος σε αυτή τη σημαντική περίοδο δεν χρειάζεται πολιτική κρίση και βύθιση σε ταραγμένα νερά» δήλωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως, η απουσία του πυροδότησε διάφορα σενάρια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «απαγωγή» του και τη συνεδρίαση να διακόπτεται πολλές φορές.

Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί η πρόταση μομφής έπρεπε να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλαδή από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής.

Η επανεμφάνιση του βουλευτή

Ο ίδιος, πάντως, επανήλθε αργά το απόγευμα της Πέμπτης -ξανά μέσω Facebook- για να δηλώσει ασφαλής και να αφήσει αιχμές για το κόμμα του.

«Είμαι σε ασφαλές μέρος, είμαι με τη σωστή πλευρά, είμαι με τους Αλβανούς και με όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που θέλουν ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία» είπε, σημειώνοντας ότι θα εμφανιστεί και θα εξηγήσει τι συνέβη αφού σταματήσουν οι απειλές από μέλη του κόμματός του.

Όταν ρωτήθηκε πως σχολιάζει την ανάρτηση του Ρετζέπι, ο αρχηγός του «BESA» δήλωσε ότι είναι κι άλλη απόδειξη πως κάνει δηλώσεις υπό πίεση. «Μέχρι να βγει δημόσια ο Ρετζέπι και να πει ποιες είναι οι θέσεις του, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μαντέψω» τόνισε.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024