
Ιταλία – «Πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας» – Ανησυχία από τον υπουργό Υγείας
Υπογράμμισε πως θεωρεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κοροναϊού πρέπει να γίνει υποχρεωτική για τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
Κύριος στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να μπορέσει να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η εξάπλωση του τέταρτου κύματος κοροναϊού στην χώρα. «Τώρα πρέπει να τρέξουμε, πρέπει να σταματήσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
«Η αύξηση των μολύνσεων είναι γεγονός. Τι πρέπει να κάνουμε; Θεωρώ ότι είναι όπως ακριβώς όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα απο τον ιό», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.
Παράλληλα υπογράμμισε πως θεωρεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κοροναϊού πρέπει να γίνει υποχρεωτική για τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica υπογράμμισε επίσης ότι «δεν θέλει να χρησιμοποιεί την έκφραση «ιταλικό μοντέλο», αλλά είναι γεγονός οτι η χώρα του ήταν η πρώτη η οποία υιοθέτησε το μέτρο για υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εργασίας».
O επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας, τέλος, είναι πεπεισμένος ότι ένας απο τους λόγους που έως τώρα επέτρεψε στην χώρα του να περιορίσει, σε ένα βαθμό, την αύξηση των κρουσμάτων, είναι ότι «τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης δεν καταργήθηκαν ποτέ εντελώς. Για παράδειγμα, παρέμεινε πάντα σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους».
Πηγή: ΑΠΕ
- Μυθικός Χάαλαντ: Έκανε το viral «row» στον γάμο του Ντοναρούμα και τράβηξε όλα τα βλέμματα (vid)
- Ινδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας – Νίκη για το κίνημα διαμαρτυρίας της ινδικής νεολαίας
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Κινέτα
- Διαρρήκτες παρίσταναν τους ερωτευμένους για να μην κινούν υποψίες – 5 συλληφθέντες, προφυλακίστηκαν δύο
- Εβίτα Αγαΐτση: Ο καρκίνος στα 31 και το συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε – «Τρίχες είναι, θα ξαναβγούν»
- Ενίσχυση για τη Βαλένθια: Ο Λούκας Μάρι επέστρεψε στις «νυχτερίδες» (pic)


