
Έκτακτα μέτρα στα σύνορα μετά τις απειλές Ερντογάν – Σύσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς των Επιτελείων
Την Παρασκευή συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελίων στην οποία αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων για τη θωράκιση των συνόρων, τόσο των χερσαίων όσο και των θαλασσίων
Σε έκτακτα προληπτικά μέτρα στα σύνορα προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεννόηση με την Αστυνομία και το Λιμενικό μετά τις χθεσινές απειλές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων και προωθήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.
Σε αυξημένη ετοιμότητα
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελίων στην οποία αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων για τη θωράκιση των συνόρων, τόσο των χερσαίων όσο και των θαλασσίων.
Αποφασίστηκε επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα αλλά και να αναφέρονται άμεσα από τις μονάδες της παραμεθορίου περιστατικά που αφορούν αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.
Για τη λήψη των έκτακτων μέτρων μάλιστα υπάρχει συντονισμός του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού – Ακτοφυλακής προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη επιτήρηση αλλά και αποτροπή αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Άμυνας η σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ με τη συμμετοχή των Επιτελείων δεν ήταν έκτακτη.
Η σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ με τη στρατωτική ηγεσία, υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ήταν στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ
- «Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στο Λος Άντζελες – Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης
- LIVE: Ίντερ – Κάλιαρι
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ

