Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Self test - Μαθητές έχασαν τη χρονιά τους γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να εξεταστούν

Self test – Μαθητές έχασαν τη χρονιά τους γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να εξεταστούν

Η άρνηση των γονέων να υποβληθούν σε self test αυτοί και τα παιδιά τους στοιχίζει στη μαθησιακή πορεία των μαθητών

Οι αντιδράσεις που έχουν υπάρξει από γονείς για τη διενέργεια self test στα παιδιά τους ή ακόμα και για τη χρήση μάσκας, έχουν προκαλέσει προβλήματα κατά καιρούς στη λειτουργία του σχολείου, ενώ όπως φαίνεται οι αντιδράσεις αυτές στοιχίζουν στη σχολική πορεία των παιδιών.

Τρεις μαθητές έχασαν την περσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test δήλωσε ο Πρόδρομος Φωτακίδης καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, ενώ σημείωσε ότι φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

Δεν ήθελαν να υποβληθούν σε self test

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το λοκντάουν δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα σελφ τεστ. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο, εξήγησε ο κ. Φωτάκης, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα ότι τα σελφ τεστ είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία.

Εγκατάλειψη του σχολείου

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν έκαναν σελφ τεστ. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές  πάρουν μεταγραφή το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο τα δύο τα αδέλφια…»

«Μιλήσαμε σα σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο» σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση.  Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024