Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος – Έτσι ψαλιδίζονται οι μηνιαίες αυξήσεις των 50 ευρώ
Παραδείγματα του ΟΤ με τη νέα ενίσχυση των 39 ευρώ ανά μήνα. Αυξήσεις 141% χωρίς την κρατική επιχορήγηση και τις εκπτώσεις των παρόχων
Σε αστρονομικά… επίπεδα έχει εκτοξευτεί η ονομαστική τιμή της κιλοβατώρας εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων των τιμών χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως προκύπτει από παραδείγματα που επεξεργάστηκε ο ΟΤ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα για τη νέα επιδότηση των λογαριασμών στα 39 ευρώ κάθε μήνα (0,13 ευρώ ανά kWh), η τιμή της κιλοβατώρας από τα 0,11 ευρώ που ήταν πριν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης μετά και την τελευταία έκρηξη της χονδρεμπορικής αγοράς έχει ανέβει στα 0,27 ευρώ. Συνυπολογίζονται η ρήτρα αναπροσαρμογής και έκπτωση της τάξης του 30% που συνήθως παρέχουν οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Στην τιμή αυτή δεν έχει ληφθεί υπόψη καμία μορφή κρατικής επιδότησης.
Για να γίνει πιο κατανοητό, ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 kWh κάθε μήνα πριν την ενεργειακή κρίση πλήρωνε μόνο για το σύνολο των ανταγωνιστικών χρεώσεων (όχι ρυθμιζόμενες χρεώσεις) 33,59 ευρώ. Με τη βροχή των ανατιμήσεων το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 81,01 ευρώ (με έκπτωση 30% και ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά χωρίς την επιχορήγηση της πολιτείας). Δηλαδή το κόστος έχει αυξηθεί κατά 47,42 ευρώ.

Το ψαλίδι
Η νέα υψηλότερη επιδότηση της πολιτείας που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ περιορίζει στα 8,42 ευρώ μηνιαίως την αύξηση σε σχέση με την εποχή προ της ενεργειακής κρίσης
Το νοικοκυριό του προαναφερόμενου παραδείγματος με τη νέα επιδότηση και την έκπτωση 30% πέφτει στα 42,01 ευρώ μηνιαίως αφού η τιμή της κιλοβατώρας προσγειώνεται… στα σχεδόν 0,14 ευρώ.
Αν η κυβέρνηση διατηρούσε την επιδότηση στα 18 ευρώ το μήνα (0,06 ευρώ ανά κιλοβατώρα) τότε ο ίδιος καταναλωτής θα πλήρωνε 63,01 ευρώ.
Πηγή: ΟΤ
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
- Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
- Αγορά εργασίας: Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι κενές θέσεις
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442