Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούπερταλ - Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη - Πέθανε λίγο μετά στα κρατητήρια

Βούπερταλ – Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη – Πέθανε λίγο μετά στα κρατητήρια

Το βίντεο σοκ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πολλά τα ερωτηματικά που παραμένουν για τον θάνατο του στο κρατητήριο λίγες ώρες μετά

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τους αστυνομικούς να προχωρούν σε βίαιη σύλληψη του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη, μετανάστη στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Ο Γιώργος Ζαντιώτης πέθανε λίγες ώρες μετά στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος, ενώ οι Αρχές καθυστέρησαν να ενημερώσουν για τον θάνατό του που έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου.

Στην πραγματικότητα η ανακοίνωση των αρχών ήρθε μετά τις αντιδράσεις στα social media, ενώ πληθαίνουν τα ερωτηματικά αλλά και η οργή των συγγενών – και όχι μόνο – του Γιώργου Ζαντιώτη που ζητούν δικαίωση.

Βίντεο σοκ

Το σοκαριστικό βίντεο που φαίνεται η σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη, θύμισε σε πολλούς τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ εξαιτίας της βιαιότητας των αστυνομικών. Η γυναίκα που τραβάει το βίντεο φωνάζει στους αστυνομικούς να τον αφήσουν ενώ φοβάται για την κατάσταση του Γιώργου Ζαντιώτη, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εγχειρισμένος.

Δικαίωση για τον Γιώργο Ζαντιώτη

Η είδηση κάνει το γύρο των social media με τους πολίτες να ζητούν να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του Έλληνα μετανάστη. Όπως ανέφερε στα μέσα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κρατιδίου, Jules El-Khatib, τα αίτια θανάτου του 24χρονου πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή: «Έχω μπροστά μου ένα βίντεο της σύλληψης στο οποίο μπορεί κανείς να ακούσει τις κραυγές πόνου του νεαρού. Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα όταν ήταν υπό κράτηση. Τα αίτια του θανάτου του πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι από άλλο αστυνομικό τμήμα».

Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Βούτερπαλ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν ότι ο θάνατος του Γιώργου Ζαντιώτη «Ήταν δολοφονία».

Αναμένουμε από τις γερμανικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Έλληνα μετανάστη, Γιώργου Ζαντιώτη ενώ βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, «αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024