
Ερντογάν – «Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο» – Ετοιμάζει ακόμη δύο πυρηνικούς σταθμούς
«Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Anadolu
Τη συνέχιση των επιχειρήσεων εξόρυξης σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο διαμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια ηλεκτρικού σταθμού στην οποία παρευρέθηκε.
«Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Anadolu.
«Ό,τι και να πείτε θα αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων. Ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εμείς θα το εξορύξουμε» δήλωσε, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την έναρξη των προετοιμασιών για τη δημιουργία του 2ου και του 3ου γύρου πυρηνικών σταθμών της χώρας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας»
«Μετά το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Άκουγιου, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον 2ο ή και τον 3ο πυρηνικό μας σταθμό» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Έτσι, θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του περιορισμένου αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο επέκρινε όσους ασκούν κριτική στην Τουρκία για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας. «Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι λάθος, αν όχι προδοσία, να πουν ότι ‘η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια’».
- Automatic Fines Coming for Uninsured Vehicles
- Μητσοτάκης σε Ράντεφ: Αποδίδω μεγάλη σημασία στην αμυντική συνεργασία – Τι είπε για την ενεργειακή διασύνδεση
- «Η Μαρζάν Σατραπί πέθανε από θλίψη»
- Καλαμάτα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο 41χρονος δράστης της γυναικοκτονίας
- ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Μάρκους Φόστερ
- Θέμα παραμονής του Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Παππάς, εάν εισηγηθεί την στήριξη της ΕΛΑΣ


