
Εστίαση – Τι ισχύει για την είσοδο αλλοδαπών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από χώρα εκτός της ΕΕ
Είσοδος με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας
Τις λεπτομέρειες εισόδου των αλλοδαπών σε καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου, αποσαφήνισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν απαιτείται για τους αλλοδαπούς πελάτες τρίτων χωρών ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR
Με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Γενικής Γραμματεία αναφέρει τα εξής:
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου ότι σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.69136 (Β’ 5138) “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19” ότι η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.
- Ιράν – ΗΠΑ: 7η συναπτή νύχτα ανταλλαγής πληγμάτων – «Η λογική της κλιμάκωσης ξεφεύγει ολοένα περισσότερο»
- Κυπριακό: Ο Ερχιουρμαν χαιρετίζει την επίσκεψη Γκουτέρες και κάνει λόγο για «ουσιαστικές συζητήσεις»
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς τον Καναδά για την μόλυνση του αέρα λόγω των πυρκαγιών
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας


