Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικετεύει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για πληρωμές των λογαριασμών νερού

Ικετεύει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για πληρωμές των λογαριασμών νερού

Σε απόγνωση είναι η διοίκηση του δήμου Δυτικής Αχαΐας και η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης. Ο νυν δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς το 2019 που διεκδικούσε την εκλογή του είχε δηλώσει: «Η εισπραξιμότητα της εταιρίας είναι εξαιρετικά χαμηλή, μόνο το 17 % των πελατών είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών, ενώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 3 εκ €»

Με κάθε τρόπο επιχειρεί ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας να νουθετήσει τους δημότες εκείνους που δεν πληρώνουν για το νερό που καταναλώνουν. Επέλεξαν ένα ευγενικό μήνυμα στο κινητό αυτή την φορά ώστε να «υπενθυμίσουν» σε όσους το ξέχασαν να προβούν σε πληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών τους σε δόσεις.

«Εξοφλώντας έγκαιρα τον λογαριασμό του νερού εξασφαλίζεις επάρκεια νερού σε κάθε σπίτι. Ρύθμισε τις οφειλές σου με δυνατότητα διακανονισμού έως 36 δόσεις και δώσε την δυνατότητα στην ΔΕΥΑΔ να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Το καθαρό πόσιμο νερό είναι δικαίωμα όλων!».

Αυτό το μήνυμα των 39 λέξεων διαβάζουν τις τελευταίες ημέρες στα κινητά τους τηλέφωνα χιλιάδες δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Αποστολέας είναι ο Δήμος από κοινού με τη ΔΕΑΥΔ και στην ουσία πρόκειται για μια πρόσκληση- έκκληση τακτοποίησης εκκρεμών λογαριασμών προς τη ΔΕΥΑΔ.

«Το πρόβλημα είναι γνωστό. Επί χρόνια καλλιεργήθηκε η συνήθεια μη πληρωμής των λογαριασμών του νερού γεγονός που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΥΑΔ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Τάκης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ύψιστη προτεραιότητα και για το σκοπό αυτό προχωράμε σε μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η αποστολή τηλεφωνικών μηνυμάτων στους συνδημότες-πελάτες της ΔΕΥΑΔ».

Πριν από 2 χρόνια ο νυν Δήμαρχος μίλησε για οφειλές περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς. Προεκλογικά επίσης είχε εξαγγείλει και σειρά μέτρων για να σωθεί η δημοτική επιχείρηση. 2 χρόνια μετά φαίνεται πως λύση δεν έχει βρεθεί. Διαφορετικά ο πρόεδρος της επιχείρησης δεν θα έλεγε πως απειλείται η ίδια η ύπαρξη της ΔΕΥΑΔ.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024