Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναίος - Amber Alert για... ανεμβολίαστους την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων

Κοροναίος – Amber Alert για… ανεμβολίαστους την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων

Πρώτη επιλογή για τους ανεμβολίαστους την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, φαίνεται ότι αποτέλεσε το σπίτι. Μάλλον θα περιμένουν να χαλαρώσουν οι έλεγχοι για να βγούν. Ήδη έπεσαν οι πρώτες καμπάνες σε καταστήματα.

Να μείνουν… σπίτι τους φαίνεται ότι προτίμησαν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που από σήμερα, Σάββατο, χρειάζονται αρνητικό rapid test ή PCR, για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους που ελέγχθησαν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον σταθμό ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

Αυστηροί έλεγχοι, μπήκαν τα πρώτα λουκέτα

Όπως είχαν προϊδεάσει οι αρμόδιοι φορείς, οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κοροναϊού είναι αυστηροί ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.

Σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι αφαιρέθηκε τα ξημερώματα η άδεια για 60 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πελάτες χωρίς πιστοποιητικά νόσησης.

Επρόκειτο για την τρίτη παράβαση  στο ίδιο κατάστημα μέσα σε λίγες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη κλειδαράς όχι μόνο γιατί παραβίασε τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και γιατί επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε τον έλεγχο. Κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης έχει διαμηνύσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων ή απώθησης των κλιμακίων ελέγχου, θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024