Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μηταράκης, η Τουρκία, ο Salt Bae, οι Τόμαχωκ και το κέρασμα

Ο Μηταράκης, η Τουρκία, ο Salt Bae, οι Τόμαχωκ και το κέρασμα

Ημέρες Μηταράκη στην Τουρκία

Πάμε τώρα στην Τουρκία για να σας περιγράψω πως πέρασε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης εκεί. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να σας πω ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στην Τουρκία, αλλά ήταν μια επίσκεψη VIP που τα είχε όλα και που θα μείνει αξέχαστη τόσο στον κ. Μηταράκη, όσο και στον ομολογό του Σοϊλεμάν Σοϊλού. Εάν θυμάστε είναι αυτός που το παίζει σκληρός έναντι ημών, αλλά για κακή του τύχη τον έχει στο μάτι και ο αρχιμαφιόζος της Τουρκίας Σεντάτ Πεκέρ με τα σκάνδαλα του που τα βγάζει στην φόρα. Όχι δεν πρόκειται να σας περιγράψω τα παράπονα του Σοϊλού επειδή εμείς χτίσαμε φράκτη και εμποδίζουμε την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων προς την χώρα μας, ούτε βεβαίως τις κατηγορίες ότι δήθεν είμαστε σκληροί με τους πρόσφυγες, αλλά θα σας περιγράψω τι ακριβώς έγινε στο γεύμα που πρόσφερε στην ελληνική αντιπροσωπεία χάριν του οποίου ακόμα παίρνει αντιόξινα και πίνει σόδες και ο υπουργός και οι συνεργάτες του.

Η βαρυστομαχιά του υπουργού

Το γεύμα Σοϊλού λοιπόν έγινε στο υπουργείο του, το οποίο να σημειώσω ότι είναι τεράστιο. Το ονομάζει μάλιστα «Κάμπο», όπου στο τραπέζι υπήρχαν τουρκικά ντολμαδάκια sarma, μελιτζανοσαλάτα, αυθεντικό γιαουρτλού κεμπάμπ, lahmacun, borek και άλλα τέτοια. Σε κάποια στιγμή κτύπησε το τηλέφωνο του Σοϊλού οποίος είπε πως ήταν ο Ερντογάν. Όταν τελείωσε την τηλεφωνική συνομιλία είπε στον κ. Μηταράκη ότι του στέλνει τους θερμούς χαιρετισμούς του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Δεν ξέρω όμως τι συνέβη σε εκείνο τα γεύμα, αλλά όλη η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβανομένου του υπουργού έπαθε, όπως έλεγε ο υπουργός, ένα είδος βαρυστομαχιάς . Όλοι πλην του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα Μιχαήλ- Χρήστου Διάμεση. Δηλητηρίαση έσπευσαν να την ονομάσουν ορισμένοι και μάλλον βιάστηκαν. Ίσως οι από την Αθήνα να μην έχουν συνηθίσει την βαριά, γεμάτη καρυκεύματα τουρκική κουζίνα, αφού κανείς από τους Τούρκους, που έφαγαν το ίδιο φαγητό δεν έπαθε το παραμικρό. Έτσι τουλάχιστον έδειξαν.

Αλλά εάν νομίζετε ότι η επίσκεψη στην Τουρκία του κ. Μηταράκη τελείωσε εδώ κάνετε λάθος. Πέραν από τα δώρα που ανταλλάγησαν (τους δώσαμε ένα χρυσό στεφάνι Ολυμπιονίκη, πήραμε ένα βάζο), θέλησε να φάνε και στο εστιατόριο του περιβόητου Salt Bae αυτός που κόβει το κρέας και το πασπαλίζει με χοντρό αλάτι με τον δικό του τρόπο, που προσφέρει χρυσές (πανάκριβες) μπριζόλες «Τόμαχωκ». Οχι ο υπουργός δεν έφαγε «Τόμαχωκ», άλλωστε πολύ ακριβή ήταν για τα γούστα όλων, αλλά ο Τούρκος υπουργός την ώρα που έτρωγαν μπριζόλες τηλεφώνησε στον Νουαρέτ Γκιοτσέ (έτσι λένε τον Salt Bae) που βρισκόταν στο Μαϊάμι και τον πληροφόρησε ότι στο εστιατόριό του βρίσκεται ένας Έλληνας υπουργός. Όταν σε κάποια στιγμή πήγαν να πληρώσουν ο Τούρκος υπουργός τους είπε ότι το φαγητό ήταν κερασμένο από τον Salt Bae.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024