Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ανάχωμα στις κυβερνοεπιθέσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ανάχωμα στις κυβερνοεπιθέσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τον περασμένο Ιούλιο ο Δήμος Θεσσαλονίκης επλήγη από επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα του. Τον Νοέμβριο προμηθεύτηκε 470 νέους υπολογιστές, πιο σύγχρονους ώστε να θωρακιστεί έναντι μελλοντικών κινδύνων. Το θέμα ασφαλείας των συστημάτων πληροφορικής στους περισσότερους δήμους της χώρας όμως παραμένει ανοικτό, αφού η εκπαίδευση σε θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας σε αιρετούς και μόνιμο προσωπικό θεωρείται ελλιπής

Με 470 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας εξοπλίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η παραλαβή των νέων υπολογιστών, που θα διατεθούν στο σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών τους και την αναβάθμιση της λειτουργίας τους, έγινε σήμερα το πρωί (4/11) παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Η προμήθεια των νέων υπολογιστών έγινε με διαδικασίες εξπρές, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για ταχεία και αξιόπιστη αποκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από την κυβερνοεπίθεση που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Στις 8/10/2021 είχε γίνει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά των υπολογιστών όπως είχε ανακοινώσει σχετικά:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προτίθεται να προσφύγει στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.2 εδαφ. γ του Ν.4412/2016 και την υπ’ αρ. Δ67/2021 σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑΔΗΣΥ, για την προμήθεια και εγκατάσταση τετρακοσίων εβδομήντα (470) ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, π.δ. 371.863,60 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%»

Κυβερνοεπίθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στοιχεία του Μπουτάρη, μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024