Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Συλλήψεις 17 Τούρκων για την κουκούλα στο κεφάλι αμερικανού αξιωματούχου

Τουρκία – Συλλήψεις 17 Τούρκων για την κουκούλα στο κεφάλι αμερικανού αξιωματούχου

«Είσαι εχθρός μας, είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας. Γιάνκη πήγαινε σπίτι» ανέφεραν, επικρίνοντας την αμερικανική στήριξη στους μαχητές του YPG, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 17 άτομα για τον προπηλακισμό μέλους του πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Μέλη της οργάνωσης Ένωση Νέων Τουρκίας έβαλαν μια κουκούλα στο κεφάλι του Αμερικανού, που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο επίσκεψης, και φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

«Είσαι εχθρός μας, είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας. Γιάνκη πήγαινε σπίτι» ανέφεραν, επικρίνοντας την αμερικανική στήριξη στους μαχητές του YPG, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

17 συλλήψεις

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι 17 που συνελήφθησαν έβαλαν στο στόχαστρο μέλος του πολιτικού προσωπικού πλοίου του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του USS Mount Whitney δήλωσε ότι το πλήρωμά του ανυπομονεί να επισκεφθεί την Τουρκία να να «ενισχύσει τη σχέση μας με τους Τούρκου συμμάχους μας», καθώς το πλοίο έπλεε μέσω του Βοσπόρου για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε δυσαρέσκεια για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου στην περιοχή και δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν άσκηση με καταστροφή εχθρικών στόχων.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024