Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «μαύρη Τρίτη» της πανδημίας

Η «μαύρη Τρίτη» της πανδημίας

Οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν, τώρα το φάσμα των 16.000, έφθασαν τους 16.050

Η αλήθεια ήταν πως όταν στην αρχή της πανδημίας ακούγαμε ότι είναι πιθανόν να αφήσει πίσω της 20.000 και πλέον νεκρούς δεν το πιστεύαμε. Υπερβολές λέγαμε, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τη δράση αυτή του ύπουλου και άκρως φονικού ιού.

Οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν, τώρα το φάσμα των 16.000, έφθασαν τους 16.050 «σχεδόν εξαφάνισε μια ολόκληρη πόλη», όπως έλεγε ένας από τα μέλη της Επιτροπής, ο οποίος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για την αύξηση των κρουσμάτων τη στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια. Ήταν μια «μαύρη Τρίτη» για την πανδημία, την ώρα που τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τα 6.000, έφθασαν τα 6.700 με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 60 (59 για την ακρίβεια) και τους διασωληνωμένους τους 434.

Η πανδημία αλλάζει τις πόλεις και τις τιμές των ακινήτων
Έτσι ξανάρχισαν και πάλι οι σχεδόν καθημερινές συσκέψεις με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη να βγει σε εθνικό δίκτυο στην τηλεόραση και ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε για τους ανεμβολίαστους έκανε πάλι δραματική έκκληση για εμβολιασμό. Έκκληση για εμβολιασμό των ανεμβολίαστων και έκκληση για εμβολιασμό των εμβολιασμένων για την τρίτη δόση.

Ούτε να δουλέψουν ούτε να διασκεδάσουν

Τα νοσοκομεία σιγά- σιγά γεμίζουν. Το ίδιο και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Φροντίδας (ΜΑΦ). Υπάρχει πίεση στο σύστημα. Δίνονται κίνητρα σε γιατρούς ακόμα και σε ιδιώτες να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας; Τι θα γίνει; Υιοθετούνται πιο αυστηρά μέτρα που συνοδεύονται φυσικά με επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Ο τίτλος που θα μπορούσε να φέρει η σχετική ΚΥΑ είναι ότι «χωρίς test για κορωνοϊό οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν ούτε να δουλέψουν, ούτε να συνεργαστούν με το Δημόσιο, ούτε να ψωνίσουν, ούτε να διασκεδάσουν».

Απέσυραν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Και μια φρέσκια είδηση (πιο φρέσκια δεν γίνεται) που αφορά τα μονοκλωνικά. Η εταιρία που τα παράγει (και που έγινε τόση φασαρία για τα μονοκλωνικά στην ελληνική Βουλή και στα διάφορα παράθυρα των τηλεοράσεων) τα απέσυρε από την παραγωγή. Τα απέσυρε και από την έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Τώρα, μου λένε οι ειδικοί, περιμένουν τοποθέτηση επ΄αυτού, του Παύλου Πολάκη.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024