Κοροναϊός – Νέα μέτρα: Για στοχοποίηση του λιανεμπορίου κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά
«Απορούμε για την στοχοποίηση του λιανεμπορίου που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας» λένε οι έμποροι αντιδρώντας στα νέα μέτρα
Για «στοχοποίηση του λιανεμπορίου που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας» κάνουν λόγο οι έμποροι Πειραιά με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει Rapid ή μοριακό τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα μαγαζιά όπου πωλούνται τρόφιμα και τα φαρμακεία.
«Αίσθηση αδικίας»
«Συνεπώς, απορούμε για την, για ακόμα μια φορά, στοχοποίηση του λιανεμπορίου που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας και που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της προσμονής της εορταστικής περιόδου μάς είχε δημιουργηθεί η ελπίδα μιας “κανονικότητας”, που θα επέτρεπε την αποπληρωμή κάποιων έστω συσσωρευμένων υποχρεώσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Η απαίτηση να ελέγχονται από τα καταστήματα οι καταναλωτές είναι πρακτικά όχι μόνο ανεφάρμοστη αλλά και περίεργη όταν, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου δεν απαιτείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση, όπως στα super market, στις λαϊκές αγορές και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η αιφνίδια αυτή απόφαση όχι απλώς μας δημιουργεί την αίσθηση της αδικίας, αλλά και τη δυσάρεστη αίσθηση ότι οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις δεν βρίσκονται στο αύριο της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εξαιρετική κίνηση του Ροντινέι και 2-0 οι Πειραιώτες – Δείτε και τα δύο γκολ (vids)
- Αργεντινή: Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη νότια Αμερική – Ένας θεατής έχασε τη ζωή του, διεκόπη ο αγώνας
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον κάνει το 1-0 από λάθος του Γεντβάι (vid)
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Γαλλία: Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στο Παρίσι

