Ρωσία – Ψευδής η είδηση ότι συγκεντρώνεται στρατός στα σύνορα με την Ουκρανία
Η Ρωσία χαρακτήρισε ως fake news τη συγκεκριμένη είδηση.
Η Ρωσία απέρριψε σήμερα ως «ψευδή είδηση χαμηλής ποιότητας» ένα δημοσίευμα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια ρωσική στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στην Ουκρανία, δηλώνοντας ωστόσο ότι ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Μόσχας το πού μετακινεί τα στρατεύματα στο έδαφός της.
«Η ποιότητα αυτών των δημοσιευμάτων δεν αξίζει σχολιασμού, γενικά δεν αξίζει να τους δίνει κανείς προσοχή. Αναφέρονται στα σύνορα με την Ουκρανία και δείχνουν τα σύνορα με την Λευκορωσία. Η ίδια η ποιότητα με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο για τέτοιου είδους χαμηλής ποιότητας ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Politico.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που προκάλεσαν συζήτηση
Η αμερικανική ιστοσελίδα Politico έγραψε ότι δορυφορικές φωτογραφίες, που ελήφθησαν από εμπορικό δορυφόρο τη Δευτέρα, επιβεβαίωσαν πρόσφατες αναφορές ότι η Ρωσία συγκεντρώνει και πάλι στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων αυτή την άνοιξη. Δείτε μερικές από τις δορυφορικές εικόνες:

Η θέση της Ουκρανίας
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία ενίσχυση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ανατολικά σύνορα της χώρας, μετά από αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τις στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στην τεταμένη περιοχή.
«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία πρόσθετη ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών μονάδων, όπλων και εξοπλισμού στα σύνορα της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ της Δευτέρας.
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

















































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442