Στη Βουλή η ρύθμιση για τη διανομή των σχολικών γευμάτων
Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 16,6 εκ. ευρώ
Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρύθμιση ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.
Βούληση του Υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, «να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στο διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου».
«Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες)», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
- «Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές
- Πέντε ιρανικές και μία ταινία από την Παλαιστίνη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ
- Υποκλοπές: Όταν η καχυποψία απέναντι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου γίνεται βεβαιότητα
- Η UEFA αλλάζει ριζικά το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων
- «Καμπανάκι» ΟΗΕ για αγροδιατροφικό σοκ – Κίνδυνος από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκες για επικίνδυνη οδήγηση – Με 209 χλμ/ώρα και ανάποδα υπό την επήρεια αλκοόλ


