Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
COP26 - Με ποιους ξένους ηγέτες είχε τετ α τετ ο Μητσοτάκης

COP26 – Με ποιους ξένους ηγέτες είχε τετ α τετ ο Μητσοτάκης

Σύντομες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel είχε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, σύντομες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν πρέπει να καθυστερήσει την πράσινη μετάβαση

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 εμφανίστηκε αμετακίνητος στο στόχο του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ως το 2025 όπως ήταν και ο αρχικός στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναλάβει Ελλάδα, επικαλούμενος το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2025, τον στόχο να καταστεί η Ελλάδα κλιματικά ουδέτερη κυρίως μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ έως το 2050, καθώς και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις προχωρημένες συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία, ενώ μίλησε και για τους ευρύτερους στόχους οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν πρέπει να καθυστερήσει την μετάβαση προς την «πράσινη ενέργεια».

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024