Eφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με βάση το οποίο πριν από λίγες ημέρες, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, που αφορούσε στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ο καθηγητής Νικόλας Μανιαδάκης, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση σε επίπεδο δικαστικού συμβουλίου θα κριθεί από μηδενική βάση και απο το Συμβούλιο Εφετών, από την κρίση του οποίου εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση για τον Ν. Μανιαδάκη.

Απαλλαγή σε πρώτο βαθμό

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό τόσο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, όσο και η εισαγγελέας, σύμφωνα μα τον δικηγόρο υπεράσπισης του Ν. Μανιαδάκη, Θεόδωρο Μαντά είχαν οδηγηθεί σε απαλλακτική κρίση για τον κατηγορούμενο.

Όπως είναι γνωστό, ο Ν. Μανιαδάκης, αρχικά με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Νοvartis, ενώ αργότερα η εισαγγελική αρχή, τον κατέστησε κατηγορούμενο για αξιόποινη πράξη, η οποία φέρεται να συνδέεται εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.