Ο Γκάρεθ Μέισον, σεφ στην Βόρεια Αγγλία, τοποθετήθηκε για την εξωφρενική τιμή των 850 λιρών για την διάσημη «χρυσή» μπριζόλα του Τούρκου Νουσρέτ, τη στιγμή που στην Αγγλία πολλά πρωτοσέλιδα κάνουν λόγο για τις πολύ υψηλές τιμές στο νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο.

Ο Άγγλος σεφ παρουσίασε μάλιστα μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από το Λάνκασαϊρ, ντυμένα με το χρυσό φύλλο που χρησιμοποιεί ο Νουσρέτ για την διάσημη μπριζόλα του, μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν το εξωφρενικό κόστος της μπριζόλας που σερβίρει ο Νουσρέτ.

Ο 33χρονος Γκάρεθ Μέισον έφτιαξε μίνι κρεατόπιτες τις οποίες και τύλιξε με το φύλλο χρυσού 24 καρατίων και συνόδευε τα πιάτα του με πατάτες-τσιπς τυλιγμένες κι αυτές με χρυσό, μπέικον, χρυσά λουκάνικο, αλλά και ένα χρυσό καρότο.

Το κόστος κάθε πιάτου ήταν στα.. 5 πάουντς.

«Το τύλιγμα των φαγητών σε χρυσό είναι μια σκέτη βλακεία» δήλωσε ο Άγγλος σεφ. «Δεν δικαιολογεί αυτές τις τιμές. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο φαγητό, δεν έχει καμία γεύση και είναι ένα κόλπο μόνο και μόνο για την εμφάνιση»

Και πρόσθεσε: «Το να πάρεις μια μπριζόλα και να την τυλίξεις σε χρυσό δεν την κάνει να αξίζει 800 λίρες. Πρέπει να υπάρχει ένα φράγμα στη βλακεία. Αυτός ο τύπος έχει γίνει πολυεκατομμυριούχος εξαπατώντας τον κόσμο. Το αστείο είναι οι πελάτες αν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν».