Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην COP26 - Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και ο ρόλος της Ελλάδας σε κόμβο πράσινης ενέργειας

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην COP26 – Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και ο ρόλος της Ελλάδας σε κόμβο πράσινης ενέργειας

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση

Στο προγραμμα της πράσινης μετάβασης και ειδικά σε αυτό που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26) που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη- και στην οποία συμμετέχουν ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Σειρά διμερών επαφών

Σύμφωνα με πληροφοριες, θα τονίζει επίσης τους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ενώ στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: COP26 – Θα συμμετέχει ο Μητσοτάκης – Τη Δευτέρα η ομιλία του

Ενάλια αιολικα πάρκα και πράσινα νησιά

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει καταρχάς τους στόχους απολιγνιτοποίησης και τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα. Ο Κυριακος Μητσοτακης θα υπογράμμισει επίσης το πλάνο για τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζονται, την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη προστασία των οικοσυστημάτων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί επίσης στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024