Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου, με τίτλο «Θανατική ποινή ή σωφρονιστική πολιτική;», στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες του «Δράκου του Σέιχ Σου» και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Εξώδικο σε εκδοτικό οίκο έστειλε, μέσω του δικηγόρου του, ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.  

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου, με τίτλο «Θανατική ποινή ή σωφρονιστική πολιτική;», στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες του «Δράκου του Σέιχ Σου» και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Το εξώδικο αφορά στη φωτογραφία του εντολέα μου σε βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη και το μάθαμε εκ των υστέρων. Δεν είχε συναινέσει ούτε προφορικά. Πράγματι έχει συνταχθεί το εξώδικο και είναι προς κοινοποίηση στον εκδοτικό οίκο. Αυτό που ζητάμε είναι η ανάκληση του βιβλίου και η αλλαγή του εξωφύλλου», εξήγησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Δεν αφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου. Τα προσωπικά δεδομένα του καθενός δεν επιτρέπεται από το νόμο να χρησιμοποιούνται. Η κυκλοφορία της φωτογραφίας του σε βιβλίο χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν επιτρέπεται. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια οικογένεια από πίσω και ένα παιδί. Το περιεχόμενο είναι δικαίωμα του συγγραφέα. Δε ζητάμε αποζημίωση. Ζητάμε την ανάκληση», συνέχισε.

«Απάντηση δεν έχουμε από τον εκδοτικό οίκο, δεν νομίζω ότι έχει κοινοποιηθεί ακόμα το εξώδικο στον εκδοτικό οίκο, νομίζω θα γίνει αυτό το πρωί της Δευτέρας. Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», επισήμανε.

Τι δήλωσε ο συγγραφέας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος.

«Το εξώφυλλο είναι επιλογή του εκδοτικού οίκου, προφανώς και το συζήτησα μαζί τους. Η λογική πίσω από αυτή την επιλογή ήταν ότι συμπυκνώνει την ιστορία της θανατικής ποινής στην Ελλάδα. Έχει τη φωτογραφία του Αριστείδη Παγκρατίδη, του δράκου του Σέιχ Σου, που καταδικάστηκε, εκτελέστηκε και όλες οι έρευνες δείχνουν πως η κοινωνική συνείδηση τον θεωρεί αθώο. Με τη φωτογραφία του πιλότου προσπαθούμε να δείξουμε την πρόοδο που εξελίχθηκε, ώστε το κράτος να μην προσφεύγει στη βαρβαρότητα», είπε.

«Δεν έχει γίνει ο εκδοτικός οίκος αποδέκτης εξωδίκου. Δε χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία, αν ο συνήγορος θεωρεί ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα του εντολέα του, ο εκδοτικός οίκος με ένα τηλεφώνημα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το εξώφυλλο. Θα μπορούσε να είχε αναζητηθεί ο συνήγορος του κατηγορούμενου. Φυσικά θα αλλάξει το εξώφυλλο του βιβλίου. Ήδη έχει δοθεί εντολή να κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο. Η μόνη αναφορά που υπάρχει στο συγκεκριμένο υπόδικο, είναι σε σχέση με την ταύτιση της κοινής γνώμης με το θύτη ή το θύμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr