Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζει την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

Συνεχίζεται η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιντιάνα όπου και έγινε δεκτός με όλες τις τιμές.

Όπως αναφέρει η Λένα Αργύρη στην ανταπόκρισή της για την ΕΡΤ, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του φημισμένου Πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ στην Ιντιάνα σε μια λαμπρή τελετή στη επιβλητική Βασιλική της Ιερής Καρδιάς.

Αναδεικνύεται η οικουμενικότητα του ρόλου του

Η αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του, από ένα καθολικό διεθνούς φήμης εκπαιδευτικό ίδρυμα αναδεικνύει την οικουμενικότητα του ρόλου του, του λόγου του και του έργου του. Και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη στιγμή, στην επέτειο των 30 χρόνων από την ανάρρηση του στον οικουμενικό θρόνο.

Η πανεπιστημιακή ελίτ, που απέδωσε όλες τις τιμές στον Πατριάρχη, καθώς και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον ναό για να τιμήσουν τον Παναγιώτατο. Η Βυζαντινή Χορωδία της Αρχιεπισκοπής, έψαλε Ύμνους προς τιμήν του.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, αιδεσιμότατος Τζον Τζενκινς μίλησε με θερμά λόγια για τον «πνευματικό ηγέτη των 300 εκατομμυρίων Ορθόδοξων χριστιανών»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr