Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδεύοντας τον Χένρι Ονιεκούρου…

Εκπαιδεύοντας τον Χένρι Ονιεκούρου…

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνουν τα πάντα για να δείξει ο Ονιεκούρου τις πραγματικές του δυνατότητες. Με κάθε τρόπο. To10.gr εξηγεί τον αποκλεισμό του

Ο Ολυμπιακός επένδυσε πολλά λεφτά στον Χένρι Ονιεκούρου. Το έκανε, όχι γιατί είχε ανάγκη να πάρει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Αλλά διότι πίστευε/πιστεύει ότι απέκτησε έναν επιθετικό με ταλέντο, εμπειρία, εξαιρετικά τελειώματα και γενικώς τρομερές προδιαγραφές, σε πάρα πολύ καλή ηλικία (24). Και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να «βγει» η επένδυσή του. Όχι για τα λεφτά. Αλλά γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη το «πακέτο» των χαρακτηριστικών που μπορεί να προσφέρει ο Νιγηριανός στο παιχνίδι του.

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει εκτός αποστολής τον Ονιεκούρου για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Με πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Μια απόφαση του προπονητή, με τις… ευλογίες της ομάδας, ώστε να δώσει στον 24χρονο εξτρέμ να καταλάβει ότι πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και να δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι το ταλέντο του, δεν θα μείνει αναξιοποίητο. Αλλά και ότι πρέπει να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά, για να δείξει την πραγματική του αξία.

Από to10.gr έχουμε εξηγήσει αναλυτικά γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε τα χρήματά του  στον Ονιεκούρου, που ήταν ο πρώτος και ξεκάθαρος μεταγραφικός στόχος του προπονητή την τελευταία διετία και υπάρχει ξεκάθαρη άποψη ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό το δεδομένο δεν έχει αλλάξει. Οι Ερυθρόλευκοι ξέρουν ότι ο παίκτης τους μπορεί να αλλάξει την εικόνα του. Και για αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να τον βάλουν στην… πρίζα. Να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά.

Δεν είναι κανένα είδος «τιμωρίας». Αλλά ο Μαρτίνς έκρινε πως ο Ονιεκούρου έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες από όλους τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ. Χωρίς να μπορέσει να δείξει αυτά που δεδομένα μπορεί. Ακόμη και μετά από άσχημα παιχνίδια, χωρίς ουσιαστική βοήθεια προς το σύνολο, ο Πορτογάλος επέμεινε και συνέχισε να τον βάζει. Και θα τον βάλει ξανά στην πορεία της σεζόν. Πιθανότατα και άμεσα.

Αλλά σε αυτή τη φάση, θα πρέπει και ο ίδιος ο Ονιεκούρου να αντιληφθεί ότι στον Ολυμπιακό τίποτε δεν χαρίζεται. Θα πρέπει να κερδίσει την επόμενη ευκαιρία του. Πρέπει να δείξει ότι είναι ο βασικός εξτρέμ του Ολυμπιακού. Όχι στα χαρτιά, αλλά με την παρουσία του στις προπονήσεις και τον αγωνιστικό χώρο. Και αυτή είναι μια απόφαση που οι Ερυθρόλευκοι του την κατέστησαν απολύτως ξεκάθαρη. Καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Αρα και η απόδοση θα πρέπει να αρχίσει να είναι ανάλογη.

Είναι θέμα εσωτερικής δικαιοσύνης. Όχι μόνο ο Ονιεκούρου, κανένας δεν έχει μόνιμη θέση στην αποστολή, πόσο μάλλον στην 11άδα. Οπως κάποιοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός νυμφώνος, επειδή δεν έδειξαν τα αναμενόμενα, έτσι ήρθε η ώρα του Ονιεκούρου να κάνει αυτό που πρέπει, για να δείξει ποιος είναι. Όπως έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες, σε μόλις 45 λεπτά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όπως μπορεί να κάνει και ο Νιγηριανός. Καθώς από ταλέντο και ποιότητα ξεχειλίζει. Τώρα, όμως, η θεωρεία τελείωσε. Τώρα ήρθε η ώρα για πράξεις και αποδείξεις.

Ένα γερό «ταρακούνημα», που υπάρχει βεβαιότητα πως θα προκαλέσει αλλαγή στην εικόνα ενός παίκτη πολύ σημαντικού στην ποδοσφαιρική πυραμίδα του Ολυμπιακού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024