Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές των παρελάσεων

Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές των παρελάσεων

Ποιοι ξεχώρισαν στον φετινό εορτασμό

Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν:

1. Ο μικρός Τάσος: Ο 9χρονος Τάσος ήταν ο μόνος που παρέλασε στο Μαθράκι, το νοτιότερο από τα Διαπόντια νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ο Τάσος είναι το μόνο παιδί στο νησί και ανέλαβε τον ρόλο του σημαιοφόρου στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλασε με καμάρι δίπλα στη δασκάλα του και ενώ η μητέρα του τον καμάρωνε. Το παιδί κρατούσε τη μεγάλη σημαία, φορούσε άσπρα γάντια και την κράτησε για περισσότερο από μία ώρα, ενώ δεν έχασε λεπτό την προσήλωσή του. Και οι 45 κάτοικοι του νησιού τον χειροκροτούσαν για περισσότερη από μία ώρα.

2. Η 10χρονη μαθήτρια του δημοτικού σχολείου του Απόλλωνα Νάξου, Εφραιμίνα που παρέλασε και αυτή μόνη της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Εφραιμίνα, συνοδευόμενη από το δάσκαλό της, παρακολούθησε τη δοξολογία στον ενοριακό ναό του Ιωάννου Προδρόμου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και παρέλασε με υπερηφάνεια στον κεντρικό παραλιακό δρόμο του χωριού, μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους που την φωτογράφιζαν και την χειροκροτούσαν.

3. Ο υπολοχαγός Κώστας Πίστας και ο αρχιλοχίας Γιώργος Κουτσογιάννης και οι δύο αλεξιπτωτιστές- κομάντο ελευθέρας πτώσεως που πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση από ένα ελικόπτερο Χιούϊ το οποίο πετούσε σε ύψος 2.000 μέτρων. Προσγειώθηκαν με θαυμαστή ακρίβεια μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, χειροκροτούμενοι, παραδίδοντας την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ελληνική σημαία ήταν δεμένη στο πόδι του υπολοχαγού και ήταν η σημαία η οποία είχε υψωθεί στην Ακρόπολη κατά την εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ήταν η πρώτη φορά σε παρέλαση που αλεξιπτωτιστές πέφτουν με αλεξίπτωτο.

4.. Ο επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γακουμής από το Πέραμα που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης με το F-16, στην στρατιωτική παρέλαση για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ενώ έκανε τις εντυπωσιακές μανούβρες του μίλησε από τον ασύρματο συγκίνησε με το μήνυμά του. Είπε στίχους του Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

5. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη δήλωση που έκανε ότι «ενώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν». Ήταν σαφέστατα ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

6. Οι Γιάννης Συκινιώτης και Μανόλης Ορφανός μαζί με μια ομάδα νέων της Σαντορίνης ύψωσαν την μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο νησί. Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024