Η κατάσταση στις Σέρρες είναι άσχημη αναφορικά με τον κοροναϊό. Τι αποκαλύπτει ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του τοπικού νοσοκομείου.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κοροναϊό στις Σέρρες, όπως τονίζουν οι υγειονομικοί στην περιοχή. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρη Μπαλαξή.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 65 άτομα στην περιοχή των Σερρών, από τους οποίους οι 61 ήταν ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι μια τρανή απόδειξη της αναγκαιότητας του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Μπαλαξής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στις Σέρρες

Στις Σέρρες το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι λίγο πάνω από το 50%, γι’ αυτό σημειώνονται και αυτοί οι αριθμοί σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους, σημείωσε ο Δημήτρης Μπαλαξής, προσθέτοντας ότι οι 40 κλίνες που διατίθενται για περιστατικά Covid-19 είναι γεμάτες καθημερινά, όπως και οι ΜΕΘ, όπου όταν αδειάζει μια κλίνη, αμέσως μπαίνει άλλος ασθενής, ακόμα και από διακομιδές από άλλους νομούς.

Ο κ. Μπαλαξής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σερρών. «Έχουμε αυξημένους θανάτους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται τη διασωλήνωση. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σαν ιατροί, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και την επιθυμία του άλλου. Βεβαίως, καλούμε και για την συγκατάθεση της εισαγγελέως, όπου χρειαστεί. Ειδικά αυτοί που δεν πιστεύουν ούτε στον ιό, ούτε στο εμβόλιο, έρχονται στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση, δεν έρχονται από την αρχή.

Μετά, πολλοί από τους αρνητές, αν χάσουν κάποιον άνθρωπο, μπαίνουν στην διαδικασία μηνύσεων και αγωγών, ενώ γίνονται και αιτήσεις για νεκροτομές, καθώς δεν πιστεύουν ότι ο θάνατος έχει προέλθει από τη λοίμωξη Covid-19».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλαξής, επεσήμανε την ανάγκη, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr