Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γλυκόπικρο» το +3,75% του ΧΑ τον Οκτώβριο

«Γλυκόπικρο» το +3,75% του ΧΑ τον Οκτώβριο

Στο 3,75% ροκανίστηκαν τα κέρδη του Οκτωβρίου στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς σήμερα οι ανησυχίες για τις πιθανές αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτυπώθηκαν στο -0,94% του γενικού δείκτη

Στο 3,75% ροκανίστηκαν τα κέρδη του Οκτωβρίου στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς σήμερα οι ανησυχίες για τις πιθανές αποφάσεις στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτυπώθηκαν στο -0,94% του γενικού δείκτη.

Μάλιστα, η σημερινή πτώση στις 898,06 μονάδες ήρθε με τον τζίρο να αυξάνεται στα 104,2 εκατ. ευρώ (32,8 εκατ. μέσω πακέτων), διαπερνώντας καθοδικά και το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Η εικόνα είναι ακόμη πιο αρνητική εάν συνυπολογίσει κανείς την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του 1,30%, καθώς οι πιθανότητες πλέον η ΕΚΤ να συσφίξει την πολιτική της λόγω του πληθωρισμού αυξάνονται κατακόρυφα.

Επίσης, με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στο 4,1%, σε νέο υψηλό 13 ετών τον Οκτώβριο, απόρροια και της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους , οι αγορές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να αυξήσει νωρίτερα του αναμενομένου τα επιτόκια.

Τρομάζει ο πληθωρισμός

Έτσι, αν και το ΧΑ προσπάθησε ενδοσυνεδριακά να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη αύξησε τις πιέσεις, οδηγώντας μάλιστα τον γενικό δείκτη στη στήριξη των 898 – 899 μονάδων.

Βέβαια, αυτό που σχολιάζεται από τους αναλυτές στον ot.gr, η αγορά έχει κάνει τις απαραίτητες στάσεις προκειμένου να δημιουργήσει τις στηρίξεις που χρειάζεται ώστε να αντέξει σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Τώρα από την ερχόμενη εβδομάδα, η εστίαση μετατοπίζεται και στη ΔΕΗ, η οποία αρχίζει το book builiding για την αύξηση κεφαλαίου. Και όπως έχει επισημανθεί πολλάκις από τους εγχώριους αναλυτές, η αύξηση θα αφαιρέσει ένα σημαντικό μέρος από τα κεφάλαια που στοχεύουν στα ελληνικά assets, προκαλώντας ρήγματα στη Λ. Αθηνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, με τις Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo να κλείνουν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, τότε οι προσδοκίες για τη στήριξη των 898 – 900 μονάδων ήταν πολύ χαμηλές. Επίσης, αρνητικές ήταν οι Motor Oil, Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή, με μόνο τον Μυτιληναίο να καταφέρνει ένα +1,02% στις δημοπρασίες μάλιστα, προσφέροντας κάποιες στηρίξεις στην αγορά.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024