«Ένα τριήμερο που έρχονται όλοι. Και ζευγάρια και οικογένειες που είναι κλειστά τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Φλέγκα, πρόεδρος Ξενοδόχων Ευρυτανίας.

Μπορεί η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου να μην «κόλλησε» σε Σαββατοκύριακο, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν το 4ήμερο για μια απόδραση στην ελληνική φύση.

«Ένα τριήμερο που έρχονται όλοι. Και ζευγάρια και οικογένειες που είναι κλειστά τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Φλέγκα, πρόεδρος Ξενοδόχων Ευρυτανίας.

Πληρότητα έως και 100% εμφανίζει η Αράχωβα με τους επιχειρηματίες να εξηγούν πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ακόμη και για τα Χριστούγεννα.

Ο Γιάννης Γεωργάκος, Ξενοδόχος στην Αράχωβα είπε: «Μιλάμε για πληρότητα τριημέρου. Δεν κάθονται για ένα βράδυ. Για όλα τα βαλάντια ξεκινάει από 40 ευρώ και φτάνει 100 ευρώ».

«Σε αυτό το δωμάτιο μπορεί ένα ζευγάρι να περάσει ένα μαγευτικό τετραήμερο στα Καλάβρυτα έναντι 552 ευρώ. Ενώ για μια οικογένεια το τετράκλινο ανέρχεται στα 880 ευρώ», λέει ο Μιχάλης Νιότης, ξενοδόχος στην Αράχωβα.

«Το δίκλινο ξεκινά από τα 135 ευρώ και για μια οικογένεια 4 ατόμων ξεκινά από τα 220 συν το πρωινό τους. Υπάρχουν όμως και πιο οικονομικές προτάσεις όπως αυτό το δίκλινο με 50 ευρώ τη βραδιά και το τρίκλινο για 80 ευρώ τη βραδιά», λέει ο Κωνσταντίνος Πορτετσάνος, ξενοδόχος στα Καλάβρυτα.

Ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, μίλησε για τις τιμές των δωματίων. «Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν τα 120 ευρώ. Όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα οπότε φαίνεται πως ο Έλληνας έχει την τιμή σε δεύτερη μοίρα».

Στο Καρπενήσι 8 στα 10 καταλύματα είναι κλεισμένα με αρκετούς ταξιδιώτες πάντως να ανησυχούν για την πανδημία και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, ένας προορισμός που αναδείχθηκε κυρίως τα χρόνια των μνημονίων, πλέον αποτελεί προορισμό που κερδίζει τη προτίμηση των εκδρομέων κάθε χρόνο. Στο 70% η πληρότητα με τους ξενοδόχους πάντως να μιλούν για έναν δύσκολο Χειμώνα εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Στα ύψη οι προκρατήσεις και στα Airbnb για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου με την πληρότητα στα Ζαγοροχώρια να αγγίζει το 97%.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr