Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία και φωτογραφίες που δείχνουν άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες.

Στο εδώλιο του Δ. Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν αύριο, οι νόμιμοι υπεύθυνοι μονάδας εμπορίας ιπποειδών , οι οποίοι κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων, μετά από  μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, που καλούν σε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία και φωτογραφίες που δείχνουν άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Εισαγγελική παρέμβαση το 2016

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα, καθώς η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασίας των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση, επισημαίνει ωστόσο, ότι «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr