Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ιπποειδών - Την Παρασκευή δικάζονται οι ιδιοκτήτες της μονάδας

Κακοποίηση ιπποειδών – Την Παρασκευή δικάζονται οι ιδιοκτήτες της μονάδας

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία και φωτογραφίες που δείχνουν άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες.

Στο εδώλιο του Δ. Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν αύριο, οι νόμιμοι υπεύθυνοι μονάδας εμπορίας ιπποειδών , οι οποίοι κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων, μετά από  μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, που καλούν σε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία και φωτογραφίες που δείχνουν άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Εισαγγελική παρέμβαση το 2016

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα, καθώς η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασίας των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση, επισημαίνει ωστόσο, ότι «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024