Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Επιστρατεύονται» πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Κοροναϊός – «Επιστρατεύονται» πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς, υπέγραψε σήμερα το υπουργείο Υγείας

Την επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας ανακοίνωσε το υπουργείο μέσα από τη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία προκειμένου να διατεθούν απλές και κλίνες ΜΕΘ τόσο για covid όσο και non covid.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

»Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

»Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.
Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ».

Το σχέδιο αυτό έκτακτης ανάγκης έρχεται να απαντήσει στο πρόβλημα πληρότητας των δημοσίων νοσοκομείων σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως φαίνεται και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μετατραπεί σε κλινική COVID για να φιλοξενήσει όσους δεν χρειάζονται ΜΕΘ αλλά έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σήμερα καταγράφηκαν 2300 ενεργά κρούσματα. Συγκεκριμένα, στη Καβάλα το νοσοκομείο έχει καλυμμένες το 85% των συμβατικών κλινών και το 100% των ΜΕΘ με αποτέλεσμα τα σοβαρά περιστατικά να προωθούνται κυρίως προς την Θεσσαλονίκη. Κι αυτό από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να γίνεται και στις επόμενες φάσεις της τοπικής έξαρσης.

Πάντως, σε λειτουργία τέθηκε εκ νέου η κλινική COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, μετά την πίεση που ασκεί η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Η ΜΕΘ COVID είναι εδώ και περίπου ένα μήνα διαρκώς γεμάτη, ενώ δέχεται περιστατικά και από άλλους νομούς.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024