Βόρεια Κορέα – Φήμες για πιθανό πραξικόπημα και ανατροπή του Κιμ Γιονγκ Ουν από την αδελφή του
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε πρόσφατες εκδηλώσεις, την θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πάρει ένας σωσίας, με εμφανώς λιγότερα κιλά
Οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας χαρακτήρισαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πραξικόπημα της αδελφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας εις βάρος του, ως «μη αναληθή».
Οι μυστικές υπηρεσίες διέψευσαν αναφορές που έλεγαν ότι η Κιμ Γιο – Τζονγκ οργάνωσε πραξικόπημα για να ανατρέψει τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, επίσης, διαψεύδει τέτοια δημοσιεύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.
Επικαλούμενα δημοσίευμα της αμερικανικής ταμπλόιντ «Globe», ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι η Κιμ Γιο – Τζονγκ οργάνωσε πραξικόπημα το χρονικό διάστημα μεταξύ 6 Μαΐου και 5 Ιουνίου και πως απομάκρυνε τον Κιμ Γιονγκ Ουν από την εξουσία.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε πρόσφατες εκδηλώσεις, την θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πάρει ένας σωσίας, με εμφανώς λιγότερα κιλά.
Φήμες για την υγεία του
Σημειώνεται πως από τον περασμένο χρόνο υπάρχουν φήμες για την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τον Ιούλιο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας διέψευσαν φήμες γύρω από την υγεία του ως «αβάσιμες».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, παρακολούθησε πρόσφατα στρατιωτική επίδειξη στην Πιονγκγιάνγκ και ζήτησε ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων. Μάλιστα, εθεάθη να καπνίζει μαζί με αξιωματούχους, σύμφωνα με φωτογραφίες μέσων ενημέρωσης.
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές υποδομές στην περιοχή μετά τις απειλές Τραμπ για τη νήσο Χαργκ
- Βολιβία: Ουρουγουανός βαρόνος ναρκωτικών, από τους πλέον καταζητούμενους, εκδίδεται στις ΗΠΑ
- Ιράν: «Σύντομα» τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα συνοδεύουν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει ο Τραμπ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ «εξάλειψαν» κάθε στρατιωτική στόχο στο στρατηγικό νησί Χαργκ, λέει ο Τραμπ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Εκτελέσεις στην Κρήτη
- Δεξαμενόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα πλοία γεμάτα εκρηκτικά
