Η φωτογραφία που τον δείχνει με τον γιο του αγκαλιά έκανε τον γύρο του κόσμου και ψηφίστηκε ως η φωτογραφία της χρονιάς στα Siena International Photo Awards.

O Munzir al-Nazal δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα από τότε που τραυματίστηκε σε βομβαρδισμό σε μια αγορά στη Συρία και κατέφυγε στην Τουρκία.

Αλλά αυτό που απασχολεί τις σκέψεις του τις περισσότερες φορές δεν είναι το πόδι που έχασε, αλλά το μέλλον του 5χρονου γιου του, Μουσταφά, που γεννήθηκε χωρίς άκρα.

«Θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή», λέει ο φωτογράφος της εικόνας Aslan Mehmet στην Washington Post, ο οποίος ελπίζει ότι η δουλεία του θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να βοηθήσει το αγόρι το οποίο ελπίζει να αποκτήσει προσθετικά μέλη. «Το αγόρι έχει πάντα πολλή ενέργεια. Ο πατέρας φαίνεται να έχει παραιτηθεί», αναφέρει ο φωτογράφος.

Ο Ασλάν είπε στην Washington Post ότι είχε γνωρίσει τον πατέρα τριών παιδιών στη νότια Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ζούσαν σε ένα κατάστημα.

Η οικογένεια μετακόμισε έκτοτε σε μια προσπάθεια να λάβουν βοήθεια για τον Μουσταφά, ο οποίος χρειάζεται ιατρική περίθαλψη στην οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλήρως οικονομικά, και προσθετικά μέλη που δεν μπορούν να βρουν στην Τουρκία.

«Ορκίζομαι ότι έχω πάει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Δεν υπάρχει πόλη όπου να μην έχω ρωτήσει για αυτό, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα», είπε ο Munzir στην The Post.

Ο Μουσταφά, που γεννήθηκε με το σύνδρομο Tetra-Amelia , χαμογελά καθώς κυλιέται στο χαλί, πριν τον πάρει η μικρή του αδερφή και τον τοποθετήσει σε έναν καναπέ. «Έτσι είναι, αλλά είναι τόσο, τόσο έξυπνος», λέει ο πατέρας του.

Η οικογένειά του τα έβγαζε πέρα κυρίως μέσω φιλανθρωπιών τουλάχιστον για τρία χρόνια από τότε που διέφυγαν από την Ιντλίμπ.

Η φωτογραφία του Aslan Mehmet φέρει την ονομασία «Δυσκολίες της ζωής» και όπως λέει και η μητέρα του μικρού Μουσταφά, «έφτασε στον κόσμο». «Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί για να τον βοηθήσουμε στη θεραπεία του. Θα δίναμε τα πάντα για να του δώσουμε μια καλύτερη ζωή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr