Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Τα ξεχωριστά γενέθλια του Γκάρι Ροντρίγκες

Ολυμπιακός – Τα ξεχωριστά γενέθλια του Γκάρι Ροντρίγκες

Τα… παιχνίδια της μοίρας. Σαν σήμερα, πριν από 5 χρόνια (23/10/2016) ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιξε στο τελευταίο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αύριο, παίζει ξανά. Αυτή τη φορά με τα χρώματα των Πειραιωτών.

Στο Γ. Καραϊσκάκης θα είναι στραμμένα αύριο το βράδυ όλα τα βλέμματα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:30) στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Superleague. Ένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι χωρίς αμφιβολία ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ πριν από λίγα χρόνια και είχε παίξει σε αρκετά ντέρμπι.

Αύριο, θα αγωνιστεί σε ένα ακόμα. Αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο του με τα ερυθρόλευκα. Την περασμένη Κυριακή (17/10) στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της ομάδας του Πειραιά.

Πήρε το βάπτισμα του… πυρός και πλέον μετράει αντίστροφα για την πρώτη του εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα των πρωταθλητών στο Φάληρο. Το ντεμπούτο του στο μεγάλο λιμάνι.

Ενα ντεμπούτο που έρχεται σε ντέρμπι και μάλιστα απέναντι στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου είχε αγωνιστεί από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017, καταγράφοντας 58 συμμετοχές, 13 γκολ και 14 ασίστ.

Και κυρίως: με «προίκα» 3,5 εκατ ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ. Όσα προέκυψαν από την πώληση του στη Γαλατάσαραϊ. Το πλούσιο «ελληνικό» παρελθόν του Γκάρι Ροντρίγκες σε τίτλους. Και το «ελληνικό» του μέλλον, που λες και καρμικά συναντάται αύριο στο (κεκλεισμένων των θυρών) Καραϊσκάκη, με το… χθες.

Ο 31χρονος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν βλέπει την ώρα να πατήσει το χορτάρι του Γ. Καραϊσκάκης και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Το απέδειξε μια εβδομάδα πριν στα Γιάννενα. Μπήκε… φουριόζος στους «Ζωσιμάδες» δείχνοντας όχι μόνο «προσαρμογή» στα νέα του καθήκοντα, αλλά και διάθεση να μην χάσει άλλο χρόνο. Δεν έβαλε το όνομα του στα μεγάλα γράμματα της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ.

Ήταν όμως από τους σημαντικότερους στην τέλεια απόδραση του Ολυμπιακού (1-2) όπως αυτή προέκυψε από τα πόδια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί λίγο πριν το φινάλε. Και μέσα σε μόλις ένα τέταρτο της ώρας όπου αγωνίστηκε σαν «αλλαγή»; Έκανε πολλούς να σκεφτούν πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα «έξτρα όπλο» στο ρόστερ τους όσο προσπαθούν να χωρέσουν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Στο διάστημα που δεν επιχειρούν μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στον όμιλο του Europa League. Ο Ροντρίγκες αποκτήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η ευρωπαϊκή λίστα είχε «κλείσει». Μέχρι να αλλάξει ο χρόνος μπορεί να συνεισφέρει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Σαν «παίκτης παραπάνω» στο rotation του Πέδρο Μαρτίνς.

Αδιαμφισβήτητη η ποιότητα του. Η ταχύτητα, η δημιουργία. Η προσωπικότητα. Φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ «αναβαθμίστηκε» στην Τουρκία. Με τη Γαλατά (78 συμμετοχές, 16 γκολ, 16 ασίστ) δεν κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα (2018). Εκτόξευσε και την χρηματιστηριακή του αξία, όπως επιβεβαιώνει η μεταγραφή των 9.5 εκατ ευρώ στην Τζέντα (Αλ Ιτιχάντ)  τον Γενάρη του 2019.

Βασική μεταγραφική επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς από το καλοκαίρι του 2020. Και τελικά «λάφυρο» αν σκεφτεί κανείς ότι τον Σεπτέμβρη της ελευθερίας του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πολύ για να τον πείσει να επιστρέψει στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός όμως –as usual- σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν ένα βήμα εμπρός. Και κάπως έτσι; Ο διεθνής winger αύριο θα φορά ερυθρόλευκα υποδεχόμενος την πρώην ομάδα του, στο Φάληρο.  Σε μια παρτίδα από τις «σημαδιακές» της Super League.  Διότι και εδώ μάλλον η σωστή λέξη, αυτή είναι: «αναβάθμιση».

Συμβαίνει με συνέπεια εδώ και μια τριετία. Συμβαίνει και αυτή τη στιγμή. Φτάνει να ρίξει κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Super League για να το διαπιστώσει: 1ος ο Ολυμπιακός (14β.), 2ος ο ΠΑΟΚ (13β.). Οι δυο ομάδες που όχι μόνο έχουν πάρει αγκαζέ το «1-2» στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και που σε αυτό το διάστημα έχουν κερδίσει όλους τους εγχώριους τίτλους. Η «κόντρα» τους λοιπόν έχει ανέβει επίπεδο.

Και ειδικά αύριο μπορεί να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα τάξη πραγμάτων στο τρέχον πρωτάθλημα. Σε μια σεζόν που από τόσο νωρίς, έχει μόνη όλη και όλη μια αήττητη ομάδα: Ο Ολυμπιακός που εν το μεταξύ έχει ήδη προλάβει να «χάσει» τέσσερις βαθμούς στην έδρα του (στις λευκές ισοπαλίες με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό).

Τι έλλειψε στους Ερυθρόλευκους στις εντός έδρας απώλειες; Προφανώς το γκολ (είπαμε δυο φορές 0-0 σε τρία ματς, όταν το προηγούμενο 0-0 καταγράφηκε σε ένα Ολυμπιακός-Κέρκυρα τον Νοέμβριο του 2016 και το αμέσως προηγούμενο σε ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2013). Του έλειψε όμως και η δημιουργία από τις πτέρυγες. Αυτό που μπορεί να προσφέρει απλόχερα ο Γκάρι Ροντρίγκες, ειδικά σε ματς υψηλής έντασης.  Τώρα μπήκε βεβαίως στο rotation.

Τώρα καταγράφεται από το ρεπορτάζ και η πιθανότητα να βρεθεί ακόμη και στο αρχικό σχήμα, στο φινάλε μιας εβδομάδας που οι Πειραιώτες ταξίδεψαν σε Γιάννενα και Φρανκφούρτη. Από τον σημερινό ΠΑΟΚ; Είχε συμπαίκτες τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον Φερνάντο Βαρέλα, τον Χοσέ Κρέσπο. Ήταν μαζί τους σαν σήμερα (23/10/2016) στο τελευταίο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της προηγούμενης καριέρας του που είχε φινάλε Ερυθρόλευκο (2-1) με την κεφαλιά του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στις καθυστερήσεις. Ποιος να του έλεγε πέντε χρόνια πριν την συνέχεια της ιστορίας.

«Θέλω να νικήσω τον ΠΑΟΚ»

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι τόνισε ότι σέβεται τον ΠΑΟΚ, αλλά θέλει να τον κερδίσει.

«Είναι μια νέα μέρα τώρα. Είναι ντέρμπι και όλοι είναι ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε το ντέρμπι, όλοι θέλουν να παίξουν. Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Έχεις ζήσει ελληνικά ντέρμπι. Πόσο θα επηρεάσει η απουσία των θεατών;

«Για εμάς δεν είναι καλό, θέλουμε να τους έχουμε δίπλα μας. Δεν είναι ωραίο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο, αλλά δεν θα είναι καταστροφικό για εμάς. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πώς αισθάνεσαι που θα αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου;

«Είναι ωραίο να δίνεις ντέρμπι, ειδικά απέναντι στην πρώην ομάδα μου. Τον σέβομαι τον ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον σεβασμό. Είμαι επαγγελματίας όμως και θέλω να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θέλω να νικήσω τον ΠΑΟΚ».

Είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από τότε που ήρθες στον Ολυμπιακό;

«Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος. Χρειάζομαι παιχνίδια για να είμαι έτοιμος, όχι μόνο προπονήσεις. Όλα στη ζωή έχουν να κάνουν με το timing. Αν μου ζητηθεί θέλω να είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον εαυτό μου και την ομάδα».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024